Wesley Kappen over de rol van IT in de veranderende logistieke wereld

Als bedrijf hebben we van dag 1 altijd het belang van digitalisering hoog in het vaandel gedragen. En ja, dat is met vallen en opstaan. Dat is processen proberen en bijsturen. Dat is klanten begeleiden naar deze transitie. Toch merken we dat deze weg steeds belangrijker wordt in de snel veranderende wereld waarin we leven. Vandaar dat we in 2021 ook volop investeren in onze IT afdeling. Een eerste belangrijk nieuw speerpunt is Wesley Kappen.

BME: “Dag Wesley, je werkt nu tijdje bij ons, wat zijn jouw ervaringen?”

BME is een immens snelgroeiend bedrijf, dat elk jaar opnieuw wil innoveren om met antwoorden te komen op vragen van klanten maar ook op de veranderingen, die ze zien. Natuurlijk is dat een intens traject, maar ik geloof wel dat dit de enige weg vooruit is. Vooruit zowel voor BME alsook voor onze klanten.

BME: “Wat is jouw rol binnen BME?”

In het kort: ik ben verantwoordelijk voor het hele interne IT landschap zowel softwarematig als hardwarematig, alsook voor de IT opzet tussen de door ons ontwikkelde software van ons magazijn en deze van onze klanten. Het is immens belangrijk dat de connectie tussen onze systemen en deze van de klanten optimaal verloopt en flexibel is voor verandering. Daarom ook dat ik me heel vaak begeef in het magazijn om zelf te ervaren hoe hetgeen ik doe en ontwikkel bijdraagt tot de dagelijkse werking. Enkel zo kan je er zeker van zijn dat ik bijdraag aan de efficiëntie, maar ook aan het werkcomfort van mijn collega’s.

BME: “Hoe ervaar je een proces waarbij je dicht bij de klant staat?”

Dit is zeker en vast een fijne ervaring, maar het brengt ook uitdagingen met zich mee. De belangrijkste uitdaging voor mezelf is dat ik soms echt moet stilstaan bij de doelstellingen van de klant en dit moet vertalen naar een juiste IT oplossing. De grote uitdaging is, dat niet iedereen even IT-minded is of een goed inzicht heeft op de logistieke en dus ook IT impact van de vraag of wens.

BME: “Hoe zie je de rol van IT in de veranderende logistieke wereld?”

Die zijn onherroepelijk met elkaar verbonden, innovaties die noodzakelijk zijn om te kunnen groeien zijn direct gelinkt aan IT veranderingen.

BME: “Welke technologie zie jij de komende 2 jaar zeker zijn plaats innemen in de logistieke wereld?”

Er is al veel over gezegd en geschreven over Virtual Reality en wellicht Augmented Reality. Beide zullen zeker hun toegang meer en meer vinden en niet alleen in een logistieke omgeving. Ik geloof dat zeker de  maar zeker de kleinere innovaties op vandaag een grote impact gaan hebben. Zo hebben we de ‘windows’ machines vervangen voor nieuwe Raspberry Pi’s. Dit zijn kleine compacte computers, die op vele fronten meer te bieden hebben. Ze kunnen beter aangepast worden aan nieuwe veranderingen en zijn niet zo snel kapot te maken. Daarnaast zijn we ook bezig met technieken als NFC en RFID. Kortom, innovaties zullen we nooit uit de weg gaan.

BME: “Daniel, als afsluiter, jij als verantwoordelijke IT binnen BME en één van onze stichters, waar liggen onze ambities?”

De afgelopen jaren hebben we veel stappen gezet om volledig in control te zijn over alle IT-processen binnen ons bedrijf. Dit was van strategisch belang om de snelheid van verandering in de markt aan te kunnen en onze dienstverlening op te schalen naar een strategisch partnership met onze klanten. 

Nu zijn we in de volgende fase en hebben we naast Wesley en Hans twee extra nieuwe mensen aangetrokken om onze interne IT dienst verder uit te bouwen. We willen de komende maanden enorme stappen vooruit zetten en maken hier de nodige middelen voor vrij. Digitalisering is uit zijn kinderschoenen en gaat stilaan veel verder dan het connecteren van systemen. Het draait meer en meer over inzicht krijgen in processen en deze op een slimme manier verder ontwikkelen tot oplossingen, die een meerwaarde bieden voor onze klanten.


Ben jij op zoek naar een strategisch partnership?


Benieuwd naar de mogelijkheden?

Heb je vragen over een bestaande of niet-bestaande koppeling?
Ben je benieuwd naar de mogelijkheden om jouw systeem te koppelen aan ons WMS?

Graag eens afspreken?

Online, face to face, telefonisch, … Alles kan voor ons.

Waarmee kunnen we je helpen?