Sandro Capasso over BME als stageplaats

Een goede stageplaats vinden is niet altijd eenvoudig. Een keuze die je als student maakt zonder echt te weten waaraan je begint. Een keuze die nochtans belangrijk is om vanuit je eerste werkervaring een beter beeld te kunnen vormen van wat je wilt gaan doen. In dit interview delen Sandro Capasso (stagementor bij BME) en een paar studenten hun ervaringen.

BME: “Hey Sandro, wat vind je zo belangrijk aan een stageplaats?

“Een belangrijk aspect van een stageplaats is dat je de theorie die je op school leert, kan combineren met de praktijk. Hierdoor krijg je een juist beeld van het bedrijfsleven en komen er ook persoonlijke vragen naar boven die belangrijk zijn voor jouw toekomst. Zo zal je erachter komen voor welk bedrijf je wilt werken, in welke sector je jouw kwaliteiten wilt ontplooien en of dat het nuttig is om nog een bijkomende studie te doen.”

BME: “Waarom vind je BME een goed bedrijf om stage te doen?”

“Hier werk je in een omgeving met veel verschillende culturen en leeftijdsverschillen. Daarnaast hebben we ook een open bedrijfscultuur waar transparantie, respect en betrokkenheid centraal staan. Ook kom je met internationale klanten in contact. Iets wat alleen maar goed kan zijn voor je zelfontplooiing. De vrijheid van de student is voor ons ook heel belangrijk. Zo leren ze bijvoorbeeld hoe ze zelfstandig moeten werken, met de juiste begeleiding natuurlijk. Een aanpak die geapprecieerd wordt. Zo werden we in 2018 door VOKA verkozen tot beste stageplaats.”

BME: “Leer je soms zelf iets bij van de studenten?”

“Zeker weten! Zo heb ik de voorbije stages enkele technieken geleerd rond procesverbeteringen in het magazijn. Deze hebben we samen met de studenten ook geïmplementeerd. Het is dan ook fijn om te zien dat deze samenwerkingen leiden tot effectieve verbeteringen in onze dagdagelijkse werking.”

BME: “Communiceer je veel met de studenten?”

“Dit hangt af van het type stage en de student. Sommigen hebben nu eenmaal meer begeleiding nodig dan anderen. Zo heeft bijvoorbeeld een operationele stage meer interactie nodig dan een administratieve stage. Ik vind het wel belangrijk dat er in het algemeen een goede communicatie is tussen de student en mij. Zo kan ik mij een beter beeld vormen van de verantwoordelijkheidszin die voor mij meer primeert dan de specifieke kennis. Natuurlijk is een goede basiskennis hierbij wel een startpunt.”

BME: “Ten slotte Sandro, wat is iets wat je jouw stagiairs echt wilt bijbrengen?”

“Ten eerste vind ik het creëren van verantwoordelijkheidszin echt belangrijk. Als je verantwoordelijkheid neemt, dan leidt dat tot initiatief. En als je later in je carrière beide combineert, zal je fouten maken maar zal altijd het positieve primeren. Elk bedrijf zoekt mensen met een andere kijk naar de dingen. Uiteindelijk is een stage voor mij pas geslaagd als de student op het einde van zijn of haar project geprikkeld is om naar het volgende project te gaan.”


Interesse in een stage bij BME of wil je meer informatie?


Enkele quotes van ex-studenten:

“Bij BME krijg ik verantwoordelijkheid en word ik betrokken in de dagelijkse werking. Daarnaast mag ik ook mijn eigen ideeën uitvoeren, iets wat je niet overal mag doen.”

Thomas Ernes, student Logistiek Management van de Hogeschool PXL

“Ik zal BME altijd dankbaar blijven voor de ervaring die ik bij hen heb kunnen opdoen. Op magazijnvlak heb ik heel veel waardevolle kennis opgedaan die ik zeker in mijn professionele carrière ga kunnen gebruiken.

Sonora Pinna, student Transport en Logistiek van de Hogeschool PXL

“Dankzij BME ben ik buiten mijn comfortzone durven stappen. De vele interviews die ik heb mogen afnemen en uitschrijven, hebben me zeker geholpen om assertiever te worden. Ook is er zo’n open werksfeer dat je je vanzelf goed voelt in het bedrijf.”

Myrthe Bals, student Vertaler-Tolk van de Hogeschool PXL

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Heb je vragen over een bestaande of niet-bestaande koppeling?
Ben je benieuwd naar de mogelijkheden om jouw systeem te koppelen aan ons WMS?

Graag eens afspreken?

Online, face to face, telefonisch, … Alles kan voor ons.

Waarmee kunnen we je helpen?