Samen met Pivot Point back to school

Pivot Point helpt mensen met een passie voor haar. Ze staan kapsalons en kappersopleidingen bij om het beste uit zichzelf te halen. In het voorjaar kwamen ze naar ons toe met een dringende, logistieke uitdaging. Dringend, want de topmaanden kwamen eraan en hun bestaande logistieke oplossing voldeed niet langer.

De hamvraag van deze case was duidelijk. Kunnen we een groot volume van pakketten assembleren ondanks een beperkt tijdsbestek? Natuurlijk kunnen we dat!

Na een grondige analyse kwamen deze logistieke pijnpunten en uitdagingen naar boven:

  • 70% van het volume centraliseert zich in de maanden augustus en september;
  • Een gedeelte van de orders wordt rechtstreeks aan studenten geleverd;
  • Het andere deel van de orders moet geleverd worden in de betreffende scholen, maar de orders moeten wel identificeerbaar zijn op studentniveau;
  • Kunnen orders op correct afgesproken momenten afgeleverd worden? Veel scholen en docenten stellen zich namelijk specifiek beschikbaar om deze orders te ontvangen.
  • Geef ons een vlot en goed inzicht in onze stock.

STOCKLEVEL IN WMS (WAREHOUSE MANAGEMENT SYSTEM)

Alle producten hadden een barcode, dat maakte het al wat eenvoudiger. Bij de eerste inbound hebben we samen met de mensen van Pivot Point alle producten dan ook van een barcode voorzien. Hierdoor konden we de eerste voorraad vrij vlot juist zetten in het systeem.

Voor de aanleveringen die daarna volgden had Pivot Point ervoor gezorgd dat alles al een barcode had. Zo kon ons WMS vlot het onderscheid maken tussen de verschillende producten die los op stock lagen en de geassembleerde producten.

ASSEMBLAGE

Om de assemblage vlot te laten verlopen moeten we weten waaruit een pack bestaat. Eens we dit binnen het Warehouse Management System hadden opgezet, konden we vlot de losse stuks assembleren tot een afgewerkt product. En dit ondanks de vrij korte tijd tussen aanlevering van de producten en de eigenlijke uitlevering van de orders.

CENTRALISATIE VAN VOLUME

The Moment of Truth. Er was geen betere omschrijving voor de maanden augustus en september. Het eindresultaat kennen we ondertussen. We konden een verdrievoudiging van volume verwerken zonder dat dit ten koste ging van kwaliteit. BME happy, client happy! Dit was alleen maar mogelijk dankzij: een sterke voorbereiding samen met de klant, een goed inzicht in de procedures en een sterke technologische omgeving.

Belangrijk hierbij zijn de snelle en korte communicatielijnen geweest tussen ons en Pivot Point.

CONSOLIDATIE

Al vlug ontstond er een nieuwe, grote uitdaging. Pivot Point vroeg ons hoe we de scholen net gingen beleveren.

Challenge: het moet 1 (pallet)zending worden waarbij alle individuele orders vlot identificeerbaar zijn op studentniveau én de scholen moeten de paletten ontvangen op een afgesproken datum.

De datum op zich was geen probleem en enkel een kwestie van delivery dates toe te voegen. Het identificeren van orders, die naar eenzelfde school gaan, was wel een uitdaging!

De oplossing: we lieten de orders verlopen alsof we deze niet moesten consolideren. De trigger om te consolideren werd mee geïntegreerd aan de paktafel, waardoor deze orders doorverwezen worden naar een specifieke consolidatiezone.

CONCLUSIE

Eind oktober evalueerden we samen met Pivot Point de logistieke gang van zaken. Er zijn zeker nog verbeterpunten, maar aan beide kanten was de feedback positief. De scholen waren zeer tevreden van de correcte en tijdige aanleveringen. Hierdoor kwam er minder druk terecht bij Pivot Point. Iedereen blij!

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Heb je vragen over een bestaande of niet-bestaande koppeling?
Ben je benieuwd naar de mogelijkheden om jouw systeem te koppelen aan ons WMS?

Waarmee kunnen we je helpen?

Graag eens afspreken?

Online, face to face, telefonisch, … Alles kan voor ons.