Oral Discount

Oral Discount

Oral Discount had een leuke logistieke uitdaging voor ons. BME neemt de assemblage van hun combipacks in handen. Ons Warehouse Management System (WMS) en hun Prestashop zijn naadloos gekoppeld met elkaar. Hoe de assemblage nu net verloopt? We leggen het even uit.

Onze klant Oral Discount verkoopt via allerlei marktplaatsen (denk aan Showroomprivé bijvoorbeeld). Zij verdelen hun eigen merk Prodental in combinatie met de producten van Oral B. Hiervoor gebruiken ze een Prestashop, die meerdere shops bevat in 1 omgeving, alsook verscheidene marktplaatsen.

Om dit voor hen zo efficiënt mogelijk te laten verlopen, hadden ze toch enkele belangrijke wensen, die ze bij hun vorige partner niet vonden:

  • Ondanks dat ze verkopen via gecombineerde producten, wilden ze de unieke producten toch opslaan om zo de flexibiliteit van hun combinaties zo groot mogelijk te houden.
  • De aanleveringen aan de verschillende marktplaatsen gaan gepaard met unieke specificaties van de marktplaats en deze moesten absoluut gerespecteerd worden.
  • De snelheid waarmee de orders verwerkt worden ligt zeer hoog, ondanks dat er geen voorraad van geassembleerde producten mogelijk is.

Met deze vragen is BME aan de slag gegaan!

Om de assemblage vlot te laten verlopen moesten we weten waaruit een pack bestaat (bv. tandenborstel + opzetstuk + 2 tubes tandpasta). Daarom hebben we ten eerste een synchronisatie opgezet met hun Prestashop om de losse producten, waaruit een pack bestaat, uit te lezen. Hierdoor vertalen we de verkochte packs eerst naar unieke picklijsten, die op hun beurt de assemblagezone bevoorraden.

Vervolgens komen we in de effectieve assemblagezone waar we vertrekken vanuit de werkorders, die in overeenstemming zijn met de effectief verkochte hoeveelheden. Hierdoor assembleren we de exacte hoeveelheid van unieke stuks naar de juiste hoeveelheid van geassembleerde packs. Op deze manier behoudt Oral Discount maximale flexibiliteit van zijn stock, zonder dat er afwijkingen zijn in de aanleveringen van de marktplaatsen.

De juiste verkochte hoeveelheden zijn nu gemaakt en gaan terug in voorraad om vervolgens gepickt en gepackt te worden.

Kortom een snelle assemblage in functie van de verkoop waardoor de klant snel zijn bestellingen ontvangt en Oral Discount optimaal zijn stock benut.