Logistieke oplossing op maat voor Modulaid

Elk bedrijf heeft de verplichting om een verbanddoos ter beschikking te stellen van zijn werknemers. Maar hoe vaak hoor je wel niet dat deze verbanddoos niet volledig is of bepaalde producten vervallen zijn? Modulaid schiet ter hulp.

Geïntegreerde online applicatie

Met de app van Modulaid stel je een verbanddoos samen op maat van de activiteiten en risico’s van jouw bedrijf. Een bijkomend cruciaal voordeel is dat je via de online applicatie jouw inventaris bijhoudt. Zo krijg je snel een overzicht van de uitgevoerde controles, maar ook van de aankopen die je moet doen om je verbanddoos up-to-date te houden.

Logistieke oplossing op maat

Eens de app ontwikkeld was, kwam natuurlijk het vraagstuk om dit verhaal ook vanuit een logistiek oogpunt sluitend te maken. Concreet betekende dit dat we een antwoord moesten vinden op de volgende uitdagingen:

  • Hoe linken we een bepaalde verbanddoos aan een specifieke klant, zodat deze doos ook in de app duidelijk toegewezen wordt?
  • Hoe monitoren we met zekerheid vervaldagen en batchnummers van een verbanddoos?

verschillende stappen in de modulaid app

QR-code to the rescue!

Het antwoord op beide vragen is: met een QR-code! Wanneer een order wordt gegenereerd, linken we hier een unieke QR-code aan en dus ook aan de verbanddoos. Vervolgens scannen we alle specifieke onderdelen van het order en vullen we de doos. Doordat we van elk product de vervaldatum en het lotnummer kennen, kunnen we deze data linken aan het order. Al deze data wordt opgeladen in de online applicatie. Hierdoor ontvangt iedere klant zijn unieke verbanddoos en kan Modulaid de inhoud van elke verbanddoos perfect monitoren.

De app van Modulaid zorgt er dus voor dat de juiste eerste hulpmiddelen steeds aanwezig zijn. Onze geïntegreerde e-fulfilment dienstverlening sluit naadloos aan bij de werking van de app. Zo kan Modulaid een perfecte traceerbaarheid garanderen.

logistieke oplossing modulaide

Wil je meer weten over onze aanpak of heb je vragen over jouw uniek verhaal, aarzel zeker niet om ons te contacteren.