BME als verlengstuk van groothandel in dieetvoeding

Ligna Pharma, een groothandel in dieetvoeding, zocht naar een logistieke partner om zich te kunnen concentreren op hun klanten. De logistieke verwerking zagen ze als een extern verlengstuk van hun verhaal. De voornaamste reden om dit niet intern te doen, was dat ze als organisatie vooral met een klein team wilden werken om hun klantentevredenheid te verhogen.

Het was belangrijk dat hun logistieke partner absoluut mee zou bijdragen aan hun klantentevredenheid. Ligna Pharma’s belangrijkste eisen die Ligna Pharma stelde aan hun logistieke partner waren:

  • Transparant stockbeheer en orderverwerking
  • De klant moet kunnen kiezen door welke transportfirma hij beleverd wordt
  • Toegang tot alle informatie om hun klanten correct te informeren
  • Een integratie die alle processen automatiseert
  • Flexibel bestelproces voor hun klanten
  • Duidelijke verpakkingsinstructies voor hun divers productgamma

Met deze vragen is BME aan de slag gegaan

Samen met Ligna Pharma zijn we gestart met de ontwikkeling van een B2B-webshop. Deze Magento-webshop hebben we gekoppeld aan onze magazijnsoftware (WMS) om zo tegemoet te komen aan de belangrijkste wensen van Ligna Pharma:

  • Via een persoonlijk portaal heeft Ligna Pharma een duidelijk overzicht van zijn voorraad en de status van zijn orders.
  • De klant kan zelf zijn koerierdienst kiezen en dus ook de manier waarop hij zijn bestellingen ontvangt.
  • Deze informatie kan Ligna Pharma vervolgens gebruiken om zijn klanten nauwkeurig op de hoogte te houden van hun bestellingen.
  • De producten zijn onderverdeeld in productcategorieën, zodat bepaalde items altijd apart worden verpakt om schade bij levering tot een minimum te beperken.

 

Dit alles leidde ertoe dat Ligna Pharma zijn persoonlijke aanpak kan uitvoeren en zagen ze ook de klantentevredenheid toenemen. Het stelt hen ook in staat om de snelle processen en de flexibiliteit die achter e-commerce en e-fulfilment schuilgaan te benutten in een B2B omgeving.

Belangrijk is dat dit resultaat geen eindpunt is, maar dat Ligna Pharma en BME samenwerken om de beleving van hun klanten nog te verhogen. De dialoog tussen de klant en BME staat hierin centraal. Op die manier kunnen we samen de behoeften van de klant beter begrijpen en logistieke oplossingen ontwikkelen die daarop aansluiten.

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Heb je vragen over een bestaande of niet-bestaande koppeling?
Ben je benieuwd naar de mogelijkheden om jouw systeem te koppelen aan ons WMS?

Waarmee kunnen we je helpen?

Graag eens afspreken?

Online, face to face, telefonisch, … Alles kan voor ons.