LignaPharma

LignaPharma, een groothandel in dieetvoeding, zocht een logistieke partner zodat zij zich konden focussen op hun klanten. De logistieke verwerking zagen ze als een extern verlengstuk van hun verhaal. De belangrijkste reden om dit niet intern te doen, was dat ze als organisatie vooral met een klein team wilden werken om hun klantentevredenheid te verhogen.

Het was belangrijk dat hun logistieke partner absoluut mee zou bijdragen aan hun klantentevredenheid. LignaPharma’s belangrijkste wensen ten aanzien van hun logistieke partner waren:

  • Transparant voorraadbeheer en orderverwerking
  • De klant moet kunnen kiezen door wie hij beleverd wordt
  • Toegang tot alle informatie om hun klanten correct te informeren
  • Een integratie die alle processen automatiseert
  • Flexibel bestelproces voor hun klanten
  • Duidelijke verpakkingsinstructies voor hun divers productgamma

Met deze vragen is BME aan de slag gegaan!

Samen met LignaPharma begonnen we met het bouwen van een BtoB webshop. We integreerde de webshop met onze magazijnsoftware (WMS) om zo de belangrijkste wensen van Ligna Pharma in te willigen:

  • Via een persoonlijke portal heeft LignaPharma een helder beeld van zijn voorraad en ook van de status van zijn orders.
  • De klant kan zelf zijn koerierdienst kiezen en dus ook de manier waarop hij beleverd wordt.
  • Deze informatie kan LignaPharma dan weer gebruiken om zijn klant accuraat op de hoogte te houden van zijn bestellingen.
  • De producten werden opgedeeld in productcategorieën, waardoor bepaalde producten steeds apart verpakt worden en de schade bij levering tot een minimum herleid werd.

Dit leidde ertoe dat LignaPharma zijn persoonlijke aanpak kan uitvoeren en zagen ze ook de klantentevredenheid toenemen. Het stelt hen ook in staat om de snelle processen en de flexibiliteit die achter e-commerce en e-fulfilment schuilgaan te benutten in deen BtoB omgeving.

Belangrijk is dat dit resultaat geen eindpunt is, maar dat LignaPharma en BME samenwerken om de beleving van hun klanten nog te verhogen. De dialoog tussen LignaPharma en BME staat hierin centraal. Zo kunnen we samen de wensen van de klant beter begrijpen om zo logistieke oplossingen te ontwikkelen.

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Heb je vragen over een bestaande of niet-bestaande koppeling?
Ben je benieuwd naar de mogelijkheden om jouw systeem te koppelen aan ons WMS?

Waarmee kunnen we je helpen?

Graag eens afspreken?

Online, face to face, telefonisch, … Alles kan voor ons.