Karel Leijssen over KM.Store en waarom ze BME als logistieke partner kozen

Online ondernemen als retailer behoort zeker en vast tot de mogelijkheden. Een mooi voorbeeld hiervan is KM.Store. Vanuit hun kapsalon werkten Karel Leijssen en Monique Elliott een omni-channel aanpak uit voor de verkoop van Kevin Murphy haarproducten, die al enkele jaren een hit waren bij de klanten in het salon. 1 jaar geleden gingen ze op zoek naar een logistieke partner.

BME: “Dag Karel, wie is KM.Store?

Karel: “KM.Store is een onafhankelijke retailer van Kevin Murphy haarproducten. De webshop werd geopend in 2012 als onderdeel van ELLIOTT Hair & Make-up, een vooruitstrevend kapsalon uit Pelt. Op enkele jaren tijd groeiden we uit tot één van de grootste Kevin Murphy retailers van België en Nederland. Door onze hands-on-experience met deze producten in de salon, gecombineerd met diepgaande productkennis en een performante webshop maken we het verschil voor onze klanten.”

BME: “Waarom waren jullie vorig jaar op zoek naar een logistieke partner?

Karel: “De groei maakte het voor ons onmogelijk om de logistiek zelf te blijven organiseren. We werden meer en meer geconfronteerd met de beperkingen van onze eigen logistieke operatie. Zo werden we geconfronteerd met een gebrek aan ruimte, een te grote afhankelijkheid van een te kleine personeelsstaf en boden we zelf een te beperkte cutoff tijd aan.”

“Je zou dan kunnen beslissen om al deze punten zelf stapsgewijs aan te pakken en hierin de nodige investeringen te doen, maar ons leek het logischer om op zoek te gaan naar de geschikte 3PL dienstverlener. Erg belangrijk was ook dat we de vrijgekomen ruimte in de salon weer ten diensten konden stellen van onze klanten.”

BME: “Wat waren jullie belangrijkste beslissingscriteria?

Karel: “Natuurlijk was het belangrijk om de bovenstaande punten op te vangen, maar als ERP business consultant had ik toch zeer veel aandacht voor de IT mogelijkheden alsook hoe deze procesmatig vertaald werden.”

“Vanuit de gesprekken met Chris, bleek al snel dat de IT-oplossingen zeer flexibel waren en dat een koppeling met Lightspeed bekend terrein was. Daarnaast merkten we ook tijdens de rondleiding dat de daaruit voortvloeiende processen aansloten met onze noden en dat we hier zelfs een stuk onze eigen wensen konden in aanbrengen. We maken bijvoorbeeld intensief gebruikt van VAL (value added logistics) meldingen in het inpakproces om cadeautjes toe te voegen aan de orders.”

BME: “Hoe verliep de integratie, zeker met jouw kennis in IT?

Karel: “Op 3 weken tijd zijn we er samen in geslaagd om de koppeling tussen de WMS van BME en de Lightspeed webshop van KM.Store te leggen, de goederen te verhuizen en de eerste orders te verwerken. Het hele proces liep quasi probleemloos en de typische kinderziekten werden er snel en professioneel uitgewerkt.”

BME: “We zijn nu een jaar verder, wat zijn voor jou nu de belangrijkste voordelen?

Karel: “Het belang van ieder voordeel zal voor iedereen anders zijn, maar voor ons zijn de voordelen legio:

  • De outsourcing van de logistiek, geeft ons ruimte. Hierdoor kunnen we ons focussen op onze kerntaken. Hetgeen resulteert in double digit groeicijfers.
  • De goede support afdeling van BME, communiceert bij eventuele problemen helder en pakken deze vervolgens ook snel aan.
  • De cut-off tijd van 21 uur geeft ons een hogere service graad.
  • De voorraadposities zijn dankzij de manier van werken en de IT koppeling zeer accuraat.
  • BME neemt ook alle communicatie waar met de koeriers van PostNL en BPost in het geval van verloren of vertraagde verzendingen.”
BME: “Tot slot Karel, waar liggen je ambities?

Karel: “Momenteel werken we aan 11store.be. Met deze webshop verdelen we producten van ELEVEN Australia. Daarnaast willen we onze dienstverlening verhogen door bijvoorbeeld internationale afhaalpunten te integreren in onze webshop. Zo blijven we onze service graad verhogen en werken aan onze groei zonder dat we beperkt worden door onze logistieke operaties.”

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Heb je vragen over een bestaande of niet-bestaande koppeling?
Ben je benieuwd naar de mogelijkheden om jouw systeem te koppelen aan ons WMS?

Waarmee kunnen we je helpen?

Graag eens afspreken?

Online, face to face, telefonisch, … Alles kan voor ons.