BME en Kinepolis slaan de handen in elkaar!

Kinepolis Group is marktleider in België en heeft bioscopen over heel West-Europa. Sinds kort zijn ze ook eigenaar van een Canadese bioscoopketen. Kinepolis weet als geen ander een traditionele bioscoopervaring te verruimen tot een bredere filmervaring. De kijker geniet een maximale flexibiliteit in het aanbod. Hierbij besteden ze zeer veel aandacht aan hun infrastructuur. Zo creëren ze de ultieme beleving op maat van verschillende doelgroepen. Kortom, een Belgische wereldspeler!

FLEXIBELE E-FULFILMENT PARTNER

Voor hun Belgische webshop was Kinepolis op zoek naar een flexibele e-fulfilment partner. De vereisten waren een ruim pallet aan koerierdiensten en de mogelijkheid om filmtickets on demand te printen. Waarbij elk filmticket natuurlijk zijn eigen unieke code heeft. Op die manier kan Kinepolis perfect inspelen op de wensen van de klant en dus ook zijn klantenservice verbeteren.

Concreet bestond de vraag uit verschillende onderdelen:

  • Hoe kunnen we een technische opzet realiseren waarbij de systemen van Kinepolis geïntegreerd worden en we vouchers on demand kunnen printen terwijl de unieke codes gelinkt worden aan een order?
  • Hoe zetten we een efficiënte workflow op zodat de verwerking van de orders vlot verloopt en rekening houdt met pieken?

kinepolis doosjes

PRINT-ON-DEMAND OPLOSSING

Met de eerste vraag gingen de ontwikkelaars van beide bedrijven aan de slag. Deze samenwerking heeft effectief geleid tot een print-on-demand oplossing. Hierbij koppelen we de unieke voucher codes aan een order om deze vervolgens te integreren in het systeem van Kinepolis. Zo ontstaat er een gesloten en veilig systeem waardoor de klantendienst van Kinepolis over alle troeven beschikt om correcte informatie te geven met betrekking tot een order.

SNELLE EN CORRECTE ORDERVERWERKING

Om de orderverwerking efficiënt te laten verlopen kozen we ervoor om het printen van de vouchers, het klaarmaken van het order alsook het voorzien van het verzendlabel te laten gebeuren aan de paktafel. Dankzij deze opstelling kunnen we snel de orders op een correcte manier verwerken. Zo zijn we bovendien ook in staat om vlot om te gaan met pieken. Tailor made en dus perfect ingespeeld op de wensen van onze nieuwe klant!

magazijn werk

Kortom Kinepolis was uniek in zijn vraag en aanpak. We zijn dan ook fier dat we samen erin geslaagd zijn om deze unieke aanpak te vertalen tijdens de IT integratie. We hebben zelfs een nieuwe manier van werken geïntegreerd in ons magazijn!

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Heb je vragen over een bestaande of niet-bestaande koppeling?
Ben je benieuwd naar de mogelijkheden om jouw systeem te koppelen aan ons WMS?

Waarmee kunnen we je helpen?

Graag eens afspreken?

Online, face to face, telefonisch, … Alles kan voor ons.