Net als iedereen is June Energy ervan overtuigd dat de energie naar de toekomst 100% hernieuwbaar wordt. De transitie gaat volgens hun gevoel echter te traag en daarom willen ze nu al hun steentje bijdragen. Dankzij een eenvoudig te installeren slimme technologie, monitort June Energy je verbruik en vergelijkt ze daarbij continu de gangbare tarieven op de markt. Hierdoor ga je slimmer om met je verbruik en ben je automatisch zeker van de laagste tarieven.

Begin 2017 ging June op zoek naar een logistieke partner waarmee ze samen hun technologie kunnen verzenden. Belangrijke aandachtspunten in hun zoektocht waren:

  • Een partner met kennis van zaken, die meedenkt en hen begeleidt. Een belangrijke nuance was dat het meedenken ook rekening moet houden met de fase waarin ze zich als bedrijf bevinden. Als innovatie start-up waar een verhaal zeer sterk groeit, kunnen dus ook de verlangens wijzigen.
  • Een snelle en vlotte integratie, gezien er slechts één maand zat tussen het eerste gesprek en de effectieve opstart.
  • Vlot kunnen omgaan met drukke pieken.
  • Klanten ongeacht alles altijd een correcte beleving en belevering geven, zodat de eerste kennismaking met het product overeenstemt met de waarden van June Energy.

OPLOSSING

Dankzij een snelle eerste ontmoeting werden alle vragen die BME had duidelijk en besloten ook wij ermee aan de slag te gaan.

Eerst zijn we samen met de mensen van June Energy, dieper gaan inzoomen op hun strategie en het beeld dat zij willen uitstralen naar hun klanten toe. Vanuit deze oefening hebben we vervolgens een e-fulfilment proces bedacht dat op al deze wensen aansloot. Hierdoor wordt het hele proces van verkoop tot en met levering één verhaal.

Nadien hebben we een snelle en vlotte connectie tussen beide systemen gelegd, rekening houdend met de uitgetekende processen. We deden alles om ervoor te zorgen dat alle orders goed verwerkt werden ongeacht de piek.

Om er tot slot nog voor te zorgen dat alles vlot liep en bleef lopen, hebben we de eerste maanden een zeer nauwe monitoring en communicatie onderhouden met June Energy.

CONCLUSIE

De opstart was intens, maar samen hebben we onze timing gehaald! De klant kreeg op een zeer vlotte manier toegang tot de technologie van June Energy.

Vandaag merken we dat de manier van communiceren en samenwerken zich verder evolueert conform de groei van June. Deze transparante communicatie, maakt het voor ons mogelijk om continu de samenwerking te monitoren en bij te sturen daar waar het nodig is.

Een perfect voorbeeld van hoe twee jonge ambitieuze Belgische bedrijven elkaar helpen groeien!

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Heb je vragen over een bestaande of niet-bestaande koppeling?
Ben je benieuwd naar de mogelijkheden om jouw systeem te koppelen aan ons WMS?

Waarmee kunnen we je helpen?

Graag eens afspreken?

Online, face to face, telefonisch, … Alles kan voor ons.