Slim besparen is slim samenwerken met June

June Energy is ervan overtuigd dat de energie in de toekomst 100% hernieuwbaar zal zijn. De omschakeling gaat volgens hun gevoel echter te traag, en daarom willen ze nu al hun steentje bijdragen. Dankzij een makkelijk te installeren slimme technologie monitort June je verbruik en vergelijkt ze voortdurend de gangbare tarieven op de markt. Zo ga je slimmer om met je verbruik en ben je automatisch verzekerd van de laagste tarieven.

Begin 2017 ging June op zoek naar een logistiek verlengstuk waarmee ze samen hun technologie kunnen verzenden. Belangrijke aandachtspunten in hun zoektocht waren:

  • Een ervaren partner die niet alleen meedenkt, maar ook strategisch begeleidt, is essentieel. Het is belangrijk dat dit meedenken ook aangepast is aan de specifieke fase waarin het bedrijf zich bevindt. In een innovatieve start-up die snel groeit, kunnen de behoeften namelijk veranderen. Bij BME zijn we flexibel genoeg om hierop in te spelen zonder problemen.
  • Een snelle en efficiënte integratie is cruciaal, gezien er slechts één maand zat tussen het eerste gesprek en de daadwerkelijke opstart.
  • We moeten in staat zijn om vlot om te gaan met drukke periodes, zonder de communicatie uit het oog te verliezen.
  • Klanten altijd een juiste dienstverlening bezorgen, ongeacht de omstandigheden. Het is belangrijk dat de eerste kennismaking met het product overeenkomt met de waarden en normen van June Energy.

Hoe BME en June Energy samenkwamen voor een efficiënt e-fulfiment proces

Na een eerste snel overleg werden alle vragen van BME duidelijk en besloten we om ermee aan de slag te gaan. Samen met het team van June doken we dieper in op hun strategie en het gewenste imago dat ze wilden overbrengen naar hun klanten toe. Van daaruit hebben we een e-fulfilment proces ontwikkeld dat perfect aansloot bij deze doelen. Hierdoor werd het volledige traject van verkoop tot levering naadloos geïntegreerd tot één verhaal.

Vervolgens legden we een snelle en soepele verbinding tussen beide systemen, waarbij we rekening hielden met de vooraf uitgestippelde processen. We streven ernaar dat alle bestellingen correct worden verwerkt, zelfs tijdens piekperiodes.

Om er zeker van te zijn dat alles vlot verloopt en blijft verlopen, hielden we tijdens de eerste maanden een zeer nauwgezette monitoring en communicatie met June. Na de integratieperiode van enkele maanden vloeit al dit over naar kwartaalmeetings, waarbij we elkaar kort bijpraten over de gang van zaken en nieuwe ontwikkelingen aan beide kanten bespreken.

Succesvol en samen groeien

De opstart was intens, maar samen hebben we deze samenwerking succesvol opgestart. De klant krijgt op een zeer vlotte en snelle manier toegang tot de technologie van June.

Vandaag zien we dat onze communicatie en samenwerking zich verder ontwikkelen in lijn met de groei van June. Dankzij deze open communicatie zijn we in staat om de samenwerking voortdurend te monitoren en indien nodig bij te sturen.

Een perfect voorbeeld van hoe twee jonge, ambitieuze Belgische bedrijven elkaar aanmoedigen en helpen groeien!

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Heb je vragen over een bestaande of niet-bestaande koppeling?
Ben je benieuwd naar de mogelijkheden om jouw systeem te koppelen aan ons WMS?

Waarmee kunnen we je helpen?

Graag eens afspreken?

Online, face to face, telefonisch, … Alles kan voor ons.