Over BME

In 2009 richtten Chris en Daniel BME op. Daniel werkte toen nog bij een logistieke multinational, terwijl Chris z’n dagen vulde als process manager bij één van België’s grootste IT-bedrijven.

Oorspronkelijk hielden Daniel en Chris zich naast hun dagelijkse job bezig met de ontwikkeling van websites. E-commerce is een vrij recent gegeven, maar ze voelden al snel dat het fenomeen in België aan een opmars bezig was. De vraag naar webshops nam exponentieel toe en nieuwe kansen lagen open.

De eerste webshop die Daniel en Chris ontwikkelden, beheerden ze samen met de klant. Van de ontwikkeling van de webshop en de opslag van de aangeboden producten, tot de organisatie van de logistiek. Een heus leerproces, dat hen deed inzien dat de slaagkans van elk project afhangt van een heleboel factoren.

Ze hadden al snel door waar de uitdaging in de snel verzadigende e-commercesector lag; het in kaart brengen van de verschillende stappen tussen het uitwerken van een idee, en het bezorgen van het pakje bij de klant.

BME is de eerste aanbieder in België die e-commercediensten van A tot Z aanbood; de ontwikkeling van de webshop, de stockage van producten, het management van de voorraden, de samenstelling van pakjes, de verzending en de dienst na verkoop.

De eerste reacties leerden hen dat ondernemers nood hadden aan één adres, één leverancier, om hun e-commerceproject uit te werken. Sinds de beslissing om op die behoefte in te spelen, kwam alles voor BME in een stroomversnelling terecht en nam het enthousiasme van de twee vrienden alleen maar toe.

En laat dat nu net de motor van het ondernemen zijn.

Waarom BME

BME helpt je van A tot Z. Van webshopontwikkeling tot de keuze van de juiste marketingstrategie. Bovendien stockeren we (bijna) alles in ons eigen magazijn. Zelfs als jouw producten gekoeld of diepgevroren zijn. Omdat BME alle diensten zelf aanbiedt, blijft alles gekanaliseerd bij één leverancier. Dat scheelt, in organisatie en in administratie.

Door de opslag en verzending voor onze rekening te nemen, ontzorgt BME zijn klanten. Zo kan jij je concentreren op de groei van je bedrijf. Onze krachtige cloud-based magazijnsoftware werkt met zowat alle webshopplatformen en laat je toe de stockbewegingen te volgen, altijd, en waar ook ter wereld.

Wij bij BME vinden dat de verzending van je producten even gemakkelijk moet zijn als de verkoop ervan. Wij geven daarom iedereen dezelfde slaagkansen. BME is er voor iedereen; klein of groot. Mét wereldwijd bereik, en zonder zorgen.

Of je nu net gestart bent met je onderneming, of je hebt er al een hele weg opzitten, wij passen ons aan en groeien met je mee.

Het afgelopen jaar heeft BME tientallen ondernemers geholpen met de opstart van hun zaak, met de verwezenlijking van meer verkoop en met het aansnijden van nieuwe markten. En vooral ook met de realisatie van meer klantentevredenheid. En dat terwijl de lever- en verzendkosten voor u dalen.

Waar staan we voor?

We pinnen ons niet vast op standaardconcepten of -oplossingen. We denken creatief met je mee aan de beste oplossing voor jouw project. Een e-commercedenktank, dat is waar BME voor staat. Voor jouw project kleuren we graag buiten de lijntjes.

BME in De Tijd

Lees hier het volledige artikel over BME in De Tijd

Achter de schermen bij BME

 • September 2009BME wordt opgericht

  Daniel Ciccodemarco en Chris Pietermans starten met het ontwikkelen van websites.
 • Februari 2010Oprichting XL Host

  BME investeert in eigen servers. Zo bieden we onze klanten de hosting in-huis aan.
 • Mei 2011Festivalking.com

  De e-commerce markt staat in zijn kinderschoenen. Achter de schermen werd de nodige kennis opgedaan. Onze eerste webshop is een feit.
  Festivalking.com
 • Februari 2012E-fulfilment

  BME runt samen met de eigenaar van Festivalking, Ruben Opheide, de shop. De verschillende processen van de e-fulfilment worden in kaart gebracht en geoptimaliseerd.
 • April 2012E-fulfilment test cases

  We breiden onze testcase uit door verschillende webshops van bevriende ondernemers te integreren in ons magazijn.
 • Januari 2013Appleberg ziet het levenslicht

  Samen met Ruben richten we Appleberg op. Appleberg richt zich op de e-fulfilment. Vanuit het magazijn van Ruben bieden we collega e-ondernemers de mogelijkheid om het magazijnbeheer uit handen te geven.
 • Mei 2013Assemblage

  Onze missie is de e-ondernemer te ontzorgen. We assembleren in-huis zodat de kwaliteit gegarandeerd blijft.
 • Februari 2014BME neemt Appleberg over

  Zo kan BME het volledige proces aanbieden aan haar klanten. Van idee tot pakje aan de deur is hiermee een feit.
 • Mei 2014Gekoelde en diepgevroren producten

  Voor ons dé logische stap. De opportuniteiten waren er, ons buikgevoel was juist. Niet dribbelen maar scoren zei mijn coach ooit. Wel…
 • November 2014Welkom Hans!

  Hans Kelchtermans wordt aangeworven is een pure Web Designer. Samen met Daniel is hij verantwoordelijk voor alle webshops en websites die BME oplevert.
 • Maart 2015BME versterkt zich

  De maand maart betekent een cruciale stap voor de toekomst van het bedrijf.

  Dankzij de steun van het Agentschap Ondernemen, de intrede van Inno Invest en de mensen van het SALK kan BME zijn kapitaal versterken.

  Ook tonen KBC en LRM het nodige vertrouwen om de groei en professionalisering van BME verder waar te maken.
 • Maart 2015Welkom Koen!

  Koen ondersteunt de ploeg door zowel het financieel als zakelijk beleid een kader te geven -- waarbinnen BME zijn kwalitatieve dienstverlening kan blijven waarmaken.
 • Maart 2015Welkom Bart!

  Bart Penders versterkt vanaf nu de rangen van BME. Samen met Chris neemt hij Sales en Marketing voor z’n rekening. Ze zijn onze Account Managers — de contactpersonen voor onze klanten.
 • BME verhuist naar Genk

  BME strijkt neer op een nieuwe locatie in Genk.

  Volgens het hoog aangeschreven Prime Logistisch Rapport van Cushman & Wakefield bevindt Limburg zich in de top drie van logistieke hotspots nu — maar vooral in de toekomst.

  Bovendien wordt de magazijncapaciteit enorm verhoogd. De grondvloer van de hal beslaat nu een 5.500m² met 600m² in de hoogte. Samen met de 258m² nieuwe kantoorruimte zijn we klaar voor de groei van uw webshop!

  We willen hier in't bijzonder de mensen van Locate in Limburg en de Stad Genk bedanken — en we kijken uit naar een fijne samenwerking!
 • April 2015Welkom Christof!

  Christof is onze nieuwste magazijnmedewerker en is binnenkort verantwoordelijk voor alles wat met het magazijn te maken heeft. Een ervaren magazijnier die zorgt dat je pakjes snel, veilig en correct bij je klanten toekomen.
 • Juni 2015Welkom Irfan!

  Omdat het belangrijk is dat de juiste producten bij de juiste klant geraken, versterkt Irfan sinds 1 juni team BME. Een gemotiveerde, ervaren kracht die zeer nauwkeurig en kwaliteitsbewust met je producten omgaat.
 • Juli 2015Welkom Rosaria!

  Rosaria combineert jarenlange commerciële ervaring met sterke administratieve skills. Ze helpt met de administratie én verzorgt de support - waardoor er nog korter op de bal gespeeld zal kunnen worden.
 • Augustus 2015Vabato eerste klant in nieuwe WMS

  Vabato wordt de eerste testcase die op de nieuwe, geavanceerde warehouse management software draait. Samen met de developers en de mensen van Vabato haalt Daniel de kinderziektes uit het systeem. Het eindresultaat? Geoptimaliseerde magazijnprocessen die (1) de efficiëntie verhogen, (2) pickfouten drastisch verlagen en (3) kostenbesparend werken.
 • September 2015Welkom Harun!

  Misschien wel de jongste - maar daarom niet de minst straffe. Harun brengt leven in de brouwerij. Altijd goedgemutst, zorgt hij samen met Irfan en Christof dat je pakjes snel en veilig bij je klanten geraken.
 • Oktober 2015Welkom Christoph!

  Christoph helpt de BME-ploeg met sales, marketing en contractuele ondersteuning. Hij is ook Chief Commercial Officer bij een internationaal softwarebedrijf. In z'n vroegere advocatencarrière stond hij groeiende IT- en ecommerce-bedrijven bij met strategisch advies.
 • November 2015Welkom Niels!

  De langverwachte sportieve, leergierige en gemotiveerde rechterhand van Hans is eindelijk binnen. Hij vangt de stijgende workload op en zorgt dat de wachttijden voor sites en shops verkorten - zonder dat de kwaliteit eronder lijdt. Kortom: dé ideale fit voor ons ontwikkelingsteam.
 • Januari 2016Welkom Ritchie!

  Ritchie begint het nieuwe jaar goed en neemt gelijk een vliegende start. Samen met de rest van ons team zorgt hij dat je bestellingen vlot en netjes tot bij je klanten geraken.
 • April 2016Welkom Geoffry!

  Geoffry stuurt samen met Daniel het team in het magazijn aan. Hij brengt er actief verbeteringen en zorgt dat inbound, planning en orderpicking vlot verlopen.