Omnichannel

Wil je op het hoogste niveau concurreren? Dan moet je zien dat je bestellingen overal op tijd geleverd worden. Zonder fout. Of je nu aan retailers of eindconsumenten verkoopt speelt geen rol. BME zorgt dat het geregeld wordt – via elk kanaal vanuit 1 centraal warehouse.

Omnichannel

EEN VERANDERENDE WERELD

Consumenten veranderden hun koopgedrag drastisch sinds de opkomst van internet en smartphones. De stijgende internetverkopen en de verschillende kanalen waarop consumenten producten bestellen, betalen, ophalen en retourneren geven zuurstof aan de omnichannel approach. Retailers en fabrikanten in alle sectoren zullen zich hieraan moeten aanpassen als ze relevant en competitief willen blijven. Hierin liggen uitdagingen, maar ook kansen.

Consument centraal

De consument centraal

Een voorbeeld:

Omnichannel 01

1

Een consument test een product in de winkel vlak bij z’n werk. Maar heeft geen tijd om te wachten aan de kassa.

Omnichannel 02

2

Hij kan via zijn smartphone de aankoop doen en kiest de leveringsoptie die hem het best past. Op de locatie die hij wil.

Omnichannel 03

3

De levering gebeurt op het gekozen moment en locatie. Indien nodig kan hij zonder problemen inwisselen in een winkel bij hem in de buurt.

Omnichannel

Stock visibility

Logistiek en supply chain spelen een cruciale rol in omnichannel. Retailers hebben zicht op voorraden, die op verschillende plaatsen verspreid liggen. De voorraden worden aangestuurd vanuit het magazijn en geoptimaliseerd om aan de verwachtingen van de eindklant te voldoen. Dit leidt tot meer klanttevredenheid en loyaliteit.

Integratie verkoopkanalen

Integratie verkoopkanalen

Het ontstaan van omnichannel brengt nieuwe opportuniteiten om de klantbeleving te verhogen en je klant sterker te binden aan je merk. Je kan je klant op elk moment bereiken. Het zit in ons DNA om nieuwe horizonten te verkennen en betrekken je hier graag bij. Op die manier kan je ons als e-fulfilment partner altijd beschouwen als een verlengstuk van je bedrijf.

Omnichannel

Één centrale technologie

Een geslaagde omnichannel aanpak begint met een centrale technologie die alles zichtbaar en flexibel inzetbaar maakt. Zo kan je klant altijd en van overal zijn bestelling plaatsen, waar je voorraad zich ook bevindt. Het systeem biedt de meest optimale logistieke oplossing op basis van de gemaakte afspraken.

“Online en fysieke winkels zijn complementair en niet rivaliserend. Ze moeten samenwerken om de omzet te verhogen. Dat is de sleutel tot een succesvolle omnichannel strategie.”

Onze 3PL aanpak

Klanten kunnen over verschillende kanalen bestellen, maar hun pakjes kunnen ook van uit verschillende locaties geleverd worden.

  • Consument centraal
  • Stock visibility
  • Wordt vanuit één fulfilment cloud geregeld

Omnichannel met BME

Stock visibility

Hogere
stockvisibiliteit

Verhoogde merkbeleving

Verhoogde
merkbeleving

Klant centraal

Klant
centraal

Sneller leveren

Snelle
levering

Een competent team, omkaderd door een professioneel management, en dat alles in een plezante en familiale sfeer. De uitstekende partner, zowel voor het dagdagelijkse werk als voor toekomstige ontwikkelingen in de sector en in ons bedrijf.

Nonna Kostanian, Oral Discount