Digital Supply Chain

Vandaag leven we in een wereld waar stock tot een minimum beperkt wordt. Belangrijk is dan ook dat je je stock digitaal kan volgen, van productie tot verkoop. Zo kan je snel inspelen op een veranderende vraag.

Digital Supply Chain

Ruimte om te groeien

Als B2B speler zelf je logistiek doen is niet altijd het meest efficiënt. Stocklevels zijn niet altijd even transparant en je magazijn is niet snel schaalbaar. Bij fluctuerende vraag heb je dan naargelang de situatie té veel personeel of ruimte – of net te weinig. Wij analyseren je huidige processen en software en komen met third party logistic oplossingen om efficiënter en sneller te kunnen inspelen op de variabele vraag, zodat je rendabel blijft en kan groeien.

“Bijna alle kwaliteitsverbeteringen zijn een gevolg van vereenvoudiging in ontwerp, fabricage, lay-out, processen en procedures”

Lagere voorraad, hogere flexibiliteit

Kostenefficiëntie verhogen begint met het analyseren van je huidige werking. Daarna kunnen we waar nodig de juiste verbeteringen doorvoeren.

  • Analyse van je huidige processen
  • Analyse van de ERP of webshopsoftware die je gebruikt
  • Analyse van je logistieke planning

Onze oplossingen

Flexibiliteit

Lage vaste kost, hoge flexibiliteit

Stocklevels zijn niet altijd even transparant en je warehouse is niet snel schaalbaar. Bij fluctuerende vraag heb je dan naargelang de situatie té veel personeel of ruimte – of net te weinig. Kortom, je fulfilment outsourcen betekent dat je je vaste kosten variabel maakt. Hetgeen je groei enkel ten goede komt.

Optimaliseer je e-fulfilment processen

Voor we van start gaan brengen we samen met jou alle processen in kaart. De digitale en fysieke processen worden geoptimaliseerd en digitaal vertaald. Een connectie tussen de systemen zorgt voor een grote automatisatie in de verwerking van informatie. Het is door deze oplossing dat alle huidige en toekomstige optimalisaties digitaal geïntegreerd worden. Bovendien is het een continu proces. Zo blijven we alert in een steeds veranderende en concurrentiële wereld.

Processen
Carriers

Snelheid van levering

Dankzij een nauwgezette planning en onze logistieke expertise zijn we in staat om sneller uit te leveren, waardoor er minder stock nodig is en je niet voor verrassingen komt te staan. Bovendien stemmen we onze processen af op de leveringsvoorwaarden van je klanten zowel voor binnen- als buitenland.

Administratieve ontzorging

Alle informatie wordt digitaal beheerd. Hierdoor valt er een grote administratieve last van je schouders.

IT-integraties

Als het op e-commerce of digital supply chain logistics aankomt, zijn er veel dingen waar je aan moet denken als je de juiste partner zoekt. Onze experts zijn ervaren in platformontwikkeling aan de voorkant én de logistieke backbone.

Digital supply chain
Support Channels

Directe lijn met het magazijn

Communicatie en snelheid van handelen gaan hand in hand. We maken gebruik van allerlei nieuwe communicatiekanalen zodat we altijd voor je klaar kunnen staan.

Support channels

Elke beweging in het magazijn wordt digitaal vastgelegd, waardoor je stocklevels altijd up to date zijn.

Als bedrijf met een dynamische structuur en korte lijnen zochten wij een 3PL partner met dezelfde eigenschappen. In BME hebben we een partner gevonden die snel, flexibel en nauwkeurig werkt, wat perfect aansluit bij Izico.

Izico/Bicky Burger

Klaar om je logistiek uit handen te geven?

Sneller leveren

Sneller
leveren

Stock visibility

Hogere
stockvisibiliteit

Optimalisatie

Optimalisatie
processen & planning

Maak kosten variabel

Maak kosten
variabel