Online marktplaatsen staan onder druk, BME schiet te hulp!

Online marktplaatsen

Het coronavirus verlamt niet alleen ons sociale leven, maar heeft ook een onmiskenbare impact op onze economie. Meerdere winkels en bedrijven moesten preventief sluiten zonder enige verdere kennisgevingen. De verkoop via de bekende fysieke kanalen kwam tot stilstand of staat onder zware druk.

Terwijl een groot deel van de wereld is vertraagd, lijkt de e-commerce met een exponentiële snelheid zijn weg te vinden. Er zijn echter ook enkele uitdagingen die ons doen nadenken over de verkoopstrategie.  

Drastische maatregelen van Amazon tijdens COVID 19

Een paar weken geleden heeft Amazon alle inkomende zendingen van de VS en de EU tijdelijk uitgeschakeld voor Fulfilment by Amazon, op een paar belangrijke categorieën na.

Bovendien werden alle B2C-zendingen van niet-essentiële producten naar Italië en Frankrijk verboden. Het was het antwoord van het bedrijf op de escalerende situatie van het coronavirus in deze regio’s. Nu benut Amazon zijn logistieke capaciteit volledig voor de essentiële producten waar veel vraag naar is.

Vanuit een sociaal en zakelijk oogpunt is er zeker enige mate van begrip. Je moet immers een keuze maken als je capaciteit onder druk staat. Dergelijke beslissingen brengen echter de bedrijven die volledig op FBA vertrouwen in een lastige situatie.

amazon fulfilment

Hoe je jouw verkopen op marktplaatsen soepel houdt

Gelukkig zijn er nog steeds mogelijkheden om jouw bedrijf op volle toeren te laten draaien met een alternatieve logistieke aanpak. 

Samen met onze partner ChannelEngine.com bieden wij onze klanten aan om hun winkel- of back end systeem te gebruiken om over de hele wereld te verkopen. Door een naadloze integratie tussen bedrijven en marktplaatsen te creëren, stellen wij hen in staat om hun verkooppotentieel te automatiseren en te maximaliseren.   

Ze kunnen gebruik maken van één enkel voorraadpunt voor alle online verkoopkanalen en kunnen de bestellingen verwerken volgens hun specifieke eisen. 

ChannelEngine.com is verantwoordelijk voor jouw verbindingsproces met de marktplaatsen en wij zorgen voor de verwerking en verzending.

channel engine marketplaces

De 3 voordelen van het gebruik van een extern fulfillmentbureau

Hoewel het ver verwijderd is van jouw ideale operationele beslissing tijdens de normale bedrijfscyclus, kan extern fullfilment je vandaag de dag heel wat waardevolle voordelen bieden:

1. De mogelijkheid om nieuwe doelgroepen op de marktplaatsen te bereiken, zonder afhankelijk te zijn van hun logistieke operaties.

2. De mogelijkheid om jouw logistieke flow te personaliseren, zodat deze past bij jouw merkbeleving en voldoet aan jouw strategische doelstellingen. Bijvoorbeeld:

  • Meerdere pickprocessen voor verschillende online/offline kanalen.
  • Allerlei logistieke meerwaardes (zoals folders, giveaways, …).
  • Verschillende carrier-oplossingen zodat jij jouw transport kan optimaliseren en wij met de carrier kunnen communiceren in geval van problemen.

3. De mogelijkheid om internationaal te gaan en complexe logistieke beperkingen te vermijden.

fulfilment center

Het maakt niet uit of je pannen met een keramische antiaanbaklaag verkoopt of haarproducten, er is een ultieme aanpak om jouw verkoop te optimaliseren. 

Laten we deze uitdagende tijden omdraaien om een stap terug te zetten, jouw opties te realiseren en te profiteren van nieuwe mogelijkheden op korte en lange termijn. Laat ons en ChannelEngine.com jouw marktplaatsbestellingen soepel doen verlopen.

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Heb je vragen over een bestaande of niet-bestaande koppeling?
Ben je benieuwd naar de mogelijkheden om jouw systeem te koppelen aan ons WMS?

Graag eens afspreken?

Online, face to face, telefonisch, … Alles kan voor ons.

Waarmee kunnen we je helpen?