Online marktplaatsen onder druk, BME to the rescue!

Het Coronavirus legt niet alleen ons sociale leven lam, maar heeft ook een impact op onze economie en zijn marktplaatsen. Winkels moeten sluiten, bedrijven gaan preventief dicht en voor hoe lang? De verkoop via je gekende kanalen valt stil of staat stevig onder druk.

Amazon fulfilment bant niet-essentiële producten

Daarnaast kondigde Amazon aan dat ze geen inkomende goederen meer ontvangen van niet-essentiële producten. Zo zetten ze volop hun logistieke capaciteit in voor de essentiële producten, die broodnodig zijn in deze tijden. Vanuit een sociaal en bedrijfsmatig oogpunt kan je hier zeker enig begrip voor hebben. Als je merkt dat je capaciteit onder druk staat omdat de vraag naar essentiële goederen toeneemt, moet je keuzes maken.

De keerzijde van deze medaille is dat bedrijven, die het al moeilijk hebben, een extra verkoopkanaal niet meer kunnen benutten. Als ze hun orders laten verwerken door Amazon zelf tenminste.

Hoe toch nog verkopen via marktplaatsen?

Er is wel nog de mogelijkheid om Amazon en andere marktplaatsen als verkoopkanaal te gebruiken of zelfs op te starten, als je je logistiek niet door hen laat doen! Ook Bol zit vol en ook zij nemen geen producten meer aan. Daarom hebben wij beslist om op volle kracht door te werken en ons steentje bij te dragen aan de bedrijven die:

  • Hun verkoop via marktplaatsen dreigen te zien stilvallen
  • De bestaande online verkoop willen stimuleren door marktplaatsen te integreren
  • Hun online verkoop willen opstarten via marktplaatsen

Hoe kunnen we dit doen? Dankzij onze samenwerking met ChannelEngine.com integreren we verschillende marktplaatsen en geven we jou toegang tot deze en vele andere verkoopkanalen. Afhankelijk van je set up kunnen we dit zelfs al op korte termijn. Hierbij zorgt ChannelEngine.com voor jouw connectie met de marktplaatsen en wij voor de verwerking en verzending van je orders.

Het is misschien niet een werking die in normale omstandigheden jouw voorkeur uitdraagt, maar die je vandaag misschien wel mogelijkheden biedt!

Vraag daarom gerust vrijblijvend naar meer informatie. We maken graag tijd vrij om je in alle eerlijkheid en openheid zicht te geven op de werking en de mogelijkheden. Wij zeggen zeker niet dat dit de heilige graal is, die al je verlies zal opvangen. Ondernemerschap is in deze tijden ook samen snel en flexibel reageren en zo elkaar verder helpen door moeilijke tijden!

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Heb je vragen over een bestaande of niet-bestaande koppeling?
Ben je benieuwd naar de mogelijkheden om jouw systeem te koppelen aan ons WMS?

Graag eens afspreken?

Online, face to face, telefonisch, … Alles kan voor ons.

Waarmee kunnen we je helpen?