Mark Rabsahl over DHL Express en hun relatie met BME

DHL

BME: “Hey Mark, wie is DHL Express?”

Mark: “Binnen de grote DHL familie, is DHL Express het gedeelte dat zich bezighoudt met de snelle en dringende verzendingen. Hierbij maken wij gebruik van een luchtnetwerk, onze “Air Express”. Zo hebben we een aantal draaischijven die ons toelaten om (bijna) wereldwijd morgen al te leveren. Momenteel bestaat onze familie uit 120.000 werknemers, verspreid over de verschillende continenten.”

BME: “Wat maakt jullie dan zo uniek?”

Mark : “DHL is het meest internationale bedrijf ter wereld. DHL heeft expertise zo goed als overal, omdat we lokale experten hebben met een lokaal netwerk. Deze mensen hebben ook een echte DHL achtergrond.”

“Daarnaast heeft DHL ook het Certified International Specialist (CIS) programma in het leven geroepen. Dit betekent dat iedereen dezelfde basisopleiding krijgt. Kortom, wat is er nodig om onze klanten te bereiken en dit op de best mogelijke manier. Daar kruipt flink wat geld en moeite in, maar het is echt de moeite waard.”

“Ook beschikt DHL over een eigen vloot van meer dan 250 vliegtuigen. Hierdoor kunnen we, ondanks de gevolgen van COVID-19, quasi altijd en overal aan onze klanten leveren. Dit bewijst nog maar eens de kracht van het luchtruim.”

dhl express vliegtuigen

BME: “Kan je me iets meer vertellen over die premium waarde die jullie aanbieden?”

Mark: “Je website is van cruciaal belang. Als je een product verkoopt, dan is je website jouw enige touch point met je potentiële klant. Bij andere koeriersdiensten worden de pakjes gewoon afgeleverd en klaar. Bij ons is het zo dat wij een partner zijn die een zeer uniforme en premium uitstraling heeft. Wij overhandigen het pakje met een glimlach, een extra woordje, … Zo bouwen we een aantal features in onze leveringen die jouw product en jouw service upgraden. Het is net dat touch point dat bepaalt of de klant terug iets bij je besteld.”

“Daarnaast is betrouwbaarheid ook zeer belangrijk. Bij DHL Express kom je in een netwerk terecht, dat ook bekend staat als the big yellow machine. Hier werk je met zo veel scanpunten en zo veel touch points, dat je een constante opvolging hebt.”

“De uitstraling komt hier nogmaals aan het bod. Dat premium stukje van je webshop zet jou extra in de verf door de juiste partner te kiezen.”

BME: “Hoe staan jullie tegenover 3PL partners en BME?”

Mark: “3PL-ers zijn een echte meerwaarde. Ze zijn de brug naar je klant toe en zorgen hierdoor voor een value add. Dit is zeker in het geval van BME. BME biedt een customized service naar de klant toe en zoekt daarbij naar de meest optimale transportoplossing voor die klant. Het is wel super belangrijk dat er een match is. Je moet op 1 lijn liggen.”

“We zitten nu op dat niveau dat we van een klant-provider relatie gegroeid zijn naar een partnership. Er is ook een echte vriendschap ontstaan tussen ons. We weten perfect wat we aan elkaar hebben. Als er ergens een moeilijke uitdaging is, dan bellen we elkaar en zoeken we naar een oplossing. Dat zijn de dingen die zorgen voor een echte vertrouwensband.”

Ben jij ook op zoek naar een 3PL partner?

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Heb je vragen over een bestaande of niet-bestaande koppeling?
Ben je benieuwd naar de mogelijkheden om jouw systeem te koppelen aan ons WMS?

Graag eens afspreken?

Online, face to face, telefonisch, … Alles kan voor ons.

Waarmee kunnen we je helpen?