Kees Van Elderen over VIVA Scandinavia

VIVA Scandinavia

BME : ”Hey Kees, kan je me wat meer vertellen over VIVA Scandinavia?”

Kees: “Het is een Deens bedrijf dat werd opgericht in 2010 door Peng Lin. We zijn aanwezig in ongeveer 27 landen en ons hoofdkantoor ligt sinds 2018 in Toronto. Onze focus ligt voornamelijk in Amerika, Canada en Europa.”

“In 2012 hield VIVA Scandinavia zich voornamelijk bezig met tafelaccessoires. Sinds Peng Lin en ik als partners begonnen in 2015, heeft het merk ook een Belgisch tintje gekregen. Dit heeft in 2016 ertoe geleid dat we ons voornamelijk specialiseren in thee-artikelen. Concreet gooiden we zo 80% van ons assortiment uit het raam om ons te focussen en te onderscheiden van de rest.”

“De thee-ervaring is voor ons heel belangrijk en dat gaat verder dan de thee zelf. Ons assortiment reikt van theekopjes tot theepotten, thee-eitjes, noem maar op! Het enige wat we niet voorzien is de thee zelf.”

BME: “Wat maakt jullie dan uniek?”

Kees: “We zijn de enige in de wereld die alleen maar thee-accessoires maken. Ons uniek Deens design en goede prijs zorgen automatisch voor een goed merk. We hebben bewust voor deze niche gekozen. Het is ook dankzij deze focus dat we wel heel breed kunnen leveren aan horeca, winkels, interieurzaken, alsook rechtstreeks naar de consument. Kortom focus op ons product en merk zorgt in ons geval voor een zeer breed afzetkanaal.”

interview viva scandinavia

BME: “Waarvoor hadden jullie BME nodig?”

Kees: “Allereerst hebben we 2 soorten klanten: B2B en online marktplaatsen (denk hierbij aan bol.com of Amazon). Die orders moeten dus op een andere manier verwerkt en geleverd worden.”

“Eerst hadden we dit geprobeerd door het via ons magazijn van B2B-shipments te doen, maar dat verliep niet zo vlot. Er waren veel moeilijkheden en het was duur. Dat is waarom we uiteindelijk voor BME hebben gekozen. Zij zijn de specialisten in e-commerce. Ze weten bijvoorbeeld hoeveel artikelen er in een doos passen, en ze werken met verpakkingshoeveelheden. Daardoor kunnen ze zowel de B2C als de B2B orders vanuit 1 voorraad snel verwerken.”

“Naast al deze voordelen werken we ook allebei samen met ChannelEngine, via wie we onze marktplaatsen integreren. Dit zorgt ook voor een vlottere samenwerking.”

BME: “Hoe hebben jullie de start van de samenwerking ervaren? Hoe ervaren jullie die nu?”

Kees: “Qua performance, zoals de snelheid en nauwkeurigheid van shipments, is dat gewoon fantastisch. Ook de communicatielijnen en dergelijke verlopen heel vlotjes. Iedereen neemt zijn verantwoordelijkheid.”

“Wat voor mij ook heel belangrijk is, is dat we samen groeien, fouten maken, maar ook verbeteren. Dat is iets waar BME heel fel voor open staat. Wanneer we bijvoorbeeld nieuwe platformen willen gebruiken, staan zij er ook altijd voor open om dit te bekijken.”

theecollectie viva scandinavia

BME: “Wat zijn jullie verdere ambities en plannen?”

Kees: “We hebben nu een kickstarter campagne gelanceerd. Via dit crowdfunding-platform willen we zo een nieuw product lanceren. We gaan ons product financieren door aan voorverkoop te doen. Er hebben zich nu al zo’n 4000 mensen ingeschreven. Dat zijn heel veel pakketjes die geleverd moeten worden, dus dat wordt nog een leuke uitdaging.”

Bedankt Kees, we kijken alvast uit naar de verdere samenwerking en de eerstkomende uitdaging van jullie kickstarter!

Ben je zelf ook op zoek naar een fulfilment partner of wil je gewoon eens babbelen?

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Heb je vragen over een bestaande of niet-bestaande koppeling?
Ben je benieuwd naar de mogelijkheden om jouw systeem te koppelen aan ons WMS?

Graag eens afspreken?

Online, face to face, telefonisch, … Alles kan voor ons.

Waarmee kunnen we je helpen?