E-fulfilment bij BME

Snel. Simpel. Betrouwbaar.

Wil je ook meer omzet en flexibiliteit voor je webshop?

Ga dan nu voor e-fulfilment omdat je dan onmiddellijk meer tijd krijgt voor de zaken die er écht toe doen – zonder extra investeringen, kopzorgen of personeel.

Wij helpen je snel op weg.

Ga voor een nieuwe start en laat hier je gegevens na.
Wij bellen je op voor een gratis adviesgesprek.Laten we even terug in de tijd gaan…

Na een lange, intensieve voorbereidingsperiode lanceerde je eindelijk je business. Je shop ging online of je ERP-systeem is up-and-running. Je krijgt succes en de bestellingen liepen in stijgende lijn binnen. “Super,” dacht je, “dit is wat ik altijd al wilde. Er komen zelfs orders binnen wanneer ik slaap.”

Maar dat succes kwam niet zonder groeipijnen.

Want tegenwoordig ben je meer bezig met het maken van pakjes en je magazijn te beheren, dan met dingen die je omzet doen groeien. Groeiactiviteiten, zoals focus op sales, marketing en communicatie belanden in de vergeethoek — omdat je daar simpelweg geen tijd meer voor hebt.

Gooi daarbovenop nog het feit dat je magazijn de laatste tijd tot de nok gevuld is. Het overzicht behouden wordt moeilijker met de dag en je ziet door de bomen het bos niet meer.

Kortom, wil je succes blijven hebben, dan zal je je focus moeten houden op je klanten en de juiste partners kiezen om je business te ondersteunen en te helpen groeien.

DIT ZIJN DE GROOTSTE KOSTEN ALS JE ZELF JE FULFILMENT DOET

  • Magazijnhuur
  • Personeelskosten
  • Verpakkingskartons, labels en opvulmaterialen

Opslagruimte en personeel zijn vaste kosten. Daarbij komen nog andere opstartkosten waar je rekening mee moet houden. Zo moet je bijvoorbeeld rekken, tafels, karretjes en andere magazijnbenodigdheden kopen. En als je personeel zoekt, brengt dat vaak tijd en/of rekruteringskosten met zich mee. Alles bij elkaar, swingen die kosten al vrij snel de pan uit.

Je betaalt ook meestal de volle pot bij die leveranciers, omdat je geen grote hoeveelheden afneemt.

Wanneer je weet dat het tijd is je e-fulfilment uit handen te geven

1. Je hebt te veel voorraad of orders dan je zelf aankan

Wanneer je je dagen vult met orderfulfilment en / of je zoveel producten hebt dat je ze niet meer bij je thuis of in je huidig magazijn kan opslaan, dan kan e-fulfilment een valabel alternatief zijn.

Verlicht je logistieke last en laat je stock rechtstreeks aan ons leveren, zodat jij niet verveeld zit met…

2. Je orders zijn niet constant genoeg om toegewijd magazijnpersoneel aan te werven

Je sales fluctueren vaak. En het kan best dat er in de “trage maanden” te weinig binnenkomt om je nieuwe werknemer continu bezig te houden. Bij e-fulfilment betaal je enkel voor de orders die effectief buiten gaan.

3. Je wil totaal geen tijd verspillen aan je orderfulfilment

Je hebt geen flauw benul van logistiek en je hebt zo al meer dan genoeg te doen. Eerder dan op zoek te gaan naar huurpanden, tijd te steken in jobinterviews en materiaal zoeken, wil je gewoon al die rompslomp bij een e-fulfilment partner neerleggen.

Klinkt één van deze drie voorgaande scenario’s je bekend in de oren?

Dan ben je nu op ’n punt gekomen waar zelf je fulfilment blijven doen geen zin meer heeft.

Hoe e-fulfilment je tijd en geld bespaart

Eén van de grootste voordelen van e-fulfilment is dat je een pak tijd bespaart, omdat wij alles voor je doen.

We slaan je producten op, optimaliseren je voorraadbeheer en picken, packen en verzenden je producten. Daarnaast behandelen we ook alle retours, die we ook altijd controleren op kwaliteit en kwantiteit.

Achter al onze operaties zorgen sterke IT-processen ervoor dat alles vlot verloopt. We investeerden het laatste jaar sterk in nieuwe hardware en software, zodat je orders op de meest efficiënte manier verwerkt worden.

Daarbovenop voegen we met Value Added Logistics (VAL) waarde toe aan je logistieke keten. (Als je dat wil, welteverstaan.) Denk hierbij aan een leukere verpakking bij kledingsartikelen, assemblages van producten, toevoegen van promotiemateriaal en bedankkaartjes, … Wij denken met jullie mee en werken samen aan maatoplossingen.

Maar daar stopt het niet mee. Na de integratie zien we wat er gebeurt in het magazijn en willen ons dan ook gedragen als “een goede boekhouder.” We zijn een partner die niet alleen je logistiek vervult. We leven ons in in jouw business alsof het de onze is en denken actief mee waar we je voorraadmanagement kunnen verbeteren.

Bovendien kunnen we je veel scherpere verzendtarieven aanbieden, omdat we zo’n grote volumes draaien.

Terwijl jij bezig bent met je bedrijf te doen groeien, controleren wij al je aanleveringen, synchroniseren wij je stocklevels en versturen al je bestellingen naar je klanten. Snel, correct en veilig verpakt.

Je kan dus gerust op beide oren slapen. En neen, je verliest de controle niet. Want het komt erop neer dat je je stock uit handen geeft, maar tegelijkertijd kan je alles 24/7 volgen in je back office, eender waar ter wereld.

Laat BME je orders picken, verpakken en versturen

Jij verkoopt het. Wij versturen het.

BME ontwikkelde één van de eerste e-fulfilment-centra in België. En jouw project of bedrijf kan onze expertise benutten.

Hoe werkt het?

Wanneer jij je producten aanlevert in ons magazijn, controleren we al je producten. Onze inbound warehouse workers controleren zowel op kwaliteit als op kwantiteit, want beschadigde of onjuiste stock is niet enkel onoverzichtelijk, maar zorgt ook voor frustraties bij jouw klanten.

Als de aanlevering overeenkomt met wat je aankondigde, synchroniseren wij de juiste volumes in onze WMS met jouw webshop. Wanneer je klanten dan iets bestellen, komt dit rechtsteeks binnen op de polsterminals van onze magazijniers. Zij gaan dan meteen aan de slag en zorgen ervoor dat je pakjes netjes gepickt, verpakt en verstuurd worden naar jouw eindklant. That’s it.