Warehousing

Het uitbesteden van je fulfilment in een zaak van vertrouwen. Het kloppend hart van je organisatie moet met de nodige zorg behandeld worden. Je wilt vooral op de juiste momenten de vinger aan de pols kunnen houden. BME zet daarom in op snelle vormen van communicatie en beschikt over een cloudbased portal, waar je alle bewegingen op kan volgen. Altijd en van overal.

Warehousing

Welke onderdelen zijn er nodig om van jouw project een succes te maken?

WMS

Het magazijn wordt aangestuurd door een WMS (Warehouse Management System), dat verbonden is met je webshop of ERP-systeem. De belangrijkste kenmerken van onze WMS zijn:

Warehouse

1 Centraal systeem voor
verschillende verkoopskanalen

  • Flexibel te koppelen
  • Scangedreven
  • Transparant
  • Traceerbaarheid
  • Verbeteren is een continu proces

Een persoonlijke login in onze WMS geeft jou
een helder beeld van je activiteiten en je kan altijd
en overal je stock en je orders, track en tracecodes,… opvolgen.

1 Centrale opslag, voor elk verkoopkanaal

Je wilt zowel winkels als eindconsumenten bedienen vanuit 1 centraal warehouse? Geen probleem. Alles wordt beheerd vanuit één systeem (WMS), maar ook onze infrastructuur én onze mensen maken dit mogelijk.

BtoB en BtoC orders vertrekken dus vanuit hetzelfde magazijn. Je wint aan snelheid, flexibiliteit, en bespaart op opslag en overhead. Ook de opslag en het pickproces worden geoptimaliseerd, doordat we zowel op each, indoos, omdoos en palletniveau kunnen stockeren en picken.

Locatie

Wij voorzien de vierkante meters voor jouw groei. BME beschikt over een warehouse van 5.500m2. Onze filosofie is dat 4 muren ons businessplan niet zullen bepalen. We hebben opties om in de nabije omgeving snel uit te breiden met de noden van onze klanten.

Genk ligt kort tegen de Nederlandse en de Duitse grens. Twee heel belangrijke 
e-commerce markten. Frankrijk en de UK zijn ook vlot bereikbaar. Dit maakt van België en 
meer bepaald Limburg een perfecte uitvalsbasis om Europa te bedienen.

BME ligging

Ik zocht een externe partner, die de groei van ons bedrijf ondersteunt. Hierbij wilde ik me niet bezighouden met alles steeds te moeten controleren. Dankzij de sterke geautomatiseerde logistieke processen, heeft BME voor mij al deze wensen ingelost.

Dirk Janssen, LignaPharma