Outbound

Outbound start wanneer er een bestelling op je webshop of in je ERP systeem geplaatst wordt.

Outbound

Het proces

Ontvangst van het order

Dankzij een digitale integratie ontvangen wij in real time het order. De belangrijkste informatie die we hier krijgen en automatisch verwerken is:

  • Naam en adres
  • Gekozen koerierdienst
  • Orderinformatie

Picken van het order

Dankzij deze informatie kunnen we in het magazijn het order meteen picken. Het is de WMS die de scangedreven picking inplant en regelt, waarbij altijd het product en zijn barcode leidend zijn. Op die manier zijn we zeker dat we het juiste product nemen. Elk product wordt gescand, zo garanderen we steeds de juiste aantallen. Ook kunnen verpakkingshoeveelheden in de WMS ingegeven worden, waardoor we het aantal scans dat nodig is om een order te verwerken beperken. Kortom, een heel flexibel e-fulfilment pick proces.

Packen van het order

Je producten zijn bij onze medewerkers in goede handen. Ze verpakken je orders met de nodige zorg. Zo ontvangt jouw klant zijn bestelling correct en zonder schade.

Je merkbeleving en je persoonlijke toets wil je graag behouden wanneer je beslist je logistiek uit handen te geven aan een third party logistics partner. Bij BME kan je kiezen voor een op maat van jouw product/merk uitgewerkte verpakkingsinstructie. Enkele voorbeelden:

  • Personaliseren (tekstje printen, toevoegen handgeschreven kaartje,…)
  • Bepaalde verpakkingsinstructies (strikjes, vouwen, toevoegen van samples, …)
  • Bepaalde stapelpatronen (BtoB)
  • Eigen verzenddozen
  • Het toevoegen van informatie
  • ...

We zetten altijd maximaal in op een kwalitatieve verpakking, maar bieden je daarenboven ook de mogelijkheid om je verpakking te personaliseren.

Ophaling van het order

Het juiste adres en de gekozen koerierdienst krijgen we door van jouw platform. De gegevens worden in onze WMS verwerkt en automatisch printen we het juiste label. Er is geen menselijke tussenkomst in dit proces, zodat altijd de juiste koerier voor de deur van je klant staat.

Verzendinformatie

Deze gegevens worden centraal beheerd in de WMS. Track & trace codes worden uitgewisseld tussen de platformen. Je kan automatisch je klant informeren en zelf ook via onze portal orders opvolgen. Snel en transparant.

Als bedrijf met een dynamische structuur en korte lijnen zochten wij een partner met dezelfde eigenschappen. In BME hebben we een partner gevonden die snel, flexibel en nauwkeurig werkt, wat perfect aansluit bij Izico.

Izico/Bicky Burger