Inbound

De ontvangst van goederen, de kwaliteitscontrole, het nakijken van de aantallen, dit zijn slechts enkele stappen voor we de goederen effectief innemen.

Inbound

Aanmelden goederen

Een optimaal proces is er eentje met weinig tot geen administratie. Het aanmelden van goederen gebeurt altijd digitaal. Volledig geautomatiseerd door een directe link met jouw ERP systeem of een manuele ingave in onze overzichtelijke portal.

Ontvangst goederen

Of het nu een doos, een pallet, een volle truck of een container is, het principe hier is altijd hetzelfde. Kwaliteit staat centraal. Het inboundproces heeft een directe impact op alle logistieke processen die daarop volgen.

Traceerbaarheid

Om alles vlot te organiseren vragen we dat alle producten van een barcode voorzien zijn. Ons volledig e-fulfilment proces is gebaseerd op scanmomenten. Dit zorgt ervoor dat alle producten traceerbaar zijn, dat de kwaliteit hoog is en dat je factuur geen blackbox is. Alles kan herleid worden naar een bepaalde actie in het magazijn.

Cubiscan

Cubiscan

Meten is weten. Alle producten die ons magazijn binnenkomen maken een eerste pitstop aan onze cubiscan. De cubiscan is gekoppeld aan onze WMS. We scannen de barcode van je product, leggen het op deze scanner en automatisch worden al je productdimensies (lengte, breedte, hoogte en gewicht) in onze WMS geladen.

Voordeel is dat we perfect de juiste verpakking voor een order kunnen bepalen nog voor het pick proces van start gaat. Een ander voordeel is dat een opslag-locatie bepalen door het systeem gebeurt. Zo bespaar je karton en betaal je niet te veel voor opslag in het magazijn.

Put Away

Dankzij onze cubiscan weten we welke locatie geschikt is voor je product. De WMS is ook slim als het op prioriteiten stellen aankomt. Wanneer er producten op de inboundvloer staan die nodig zijn om een order te verwerken, dan stuurt hij zo dat deze producten eerst naar het magazijn vertrekken. De WMS doet het denkwerk, dat brengt rust in de organisatie.

Het Proces

Ontladen vracht

Controle aantal pallets/dozen gelost tegenover gemeld op CMR

Visuele check op schade, indien nodig weigeren van de vracht

Uitgebreide controle

Controle Purchase Order (PO)

Kwaliteitscheck: geen schade, alles netjes aangekomen?

Kwantiteitscheck : juiste aantallen per SKU?

Indien voeding of andere vervaldatum of lotnummergerelateerde producten

  • Invoeren vervaldatum
  • Invoeren lotnummer

Dimensies meten van alle producten op de cubiscan

Alles scheiden om foutloos naar de locatie gebracht te worden