Cross-border E-commerce meet-up met DHL Express België

Na onze eerste succesvolle meet-up in juni, vond afgelopen week onze tweede meet-up rond internationaliseren plaats. Een concept waarbij professionals uit verschillende sectoren en ondernemingen van verschillende grootten samen hun ervaringen rond e-commerce en internationaliseren delen. Een gezamenlijke ambitie waarbij kennis delen een cruciale succesfactor is.

De meet-up is een initiatief van BME en DHL Express België, waarbij we e-commerce als een strategische pijler zien in de verdere internationalisering van zowel start-ups als multinationals.

Internationaliseren via E-commerce

Met internationaliseren via E-commerce, bedoelen we niet per definitie het opstarten van een webshop. Wel willen we hiermee het belang benadrukken van een doorgedreven digitale strategie om zo je internationale ambities waar te maken. Zonder deze digitale strategie, wat een werk is doorheen je ganse bedrijfsvoering, zal je moeilijk om kunnen met de toenemende kracht van de consument en zijn invloed op je business model.

Een goede ligging, kennis en innovatie liggen niet langer alleen aan de basis van een succesvolle internationale onderneming. Het niveau van digitalisering, ondersteuning van sterke partners en een dosis lef zijn essentieel.

Drie nieuwe take-aways

  • Strategische partnerships vergroten je kans op succes!
  • Ken zowel je klant van vandaag als die van morgen, want de consument zit aan het stuur.
  • Ken je markt, want ieder verkoopkanaal is anders.

De meerwaarde van digitaliseren

En toch! Digitaliseren moet je niet enkel doen om je klant nog meer tevreden te stellen. Het zorgt ook op korte termijn voor een grote financiële meerwaarde. Denk hierbij maar aan:

  • Een betere afstemming tussen de vraag van de klant en de productie.
  • Een efficiëntere voorraad als gevolg van een snellere productie.
  • Een beperking van je administratiekosten doordat systemen beter op elkaar afgestemd zijn.

En indien je digitaliseringstraject leidt tot het aangaan van strategische partnerships, dan is het belangrijk dat ook deze partners vol inzetten op digitalisering. Zo ondersteunen ze niet alleen je huidige bedrijfsprocessen, maar passen ze zich ook aan aan je toekomstige groei.

Wij zijn een third party logistics provider die bedrijven ondersteunt in zowel hun huidige bedrijfsprocessen als hun toekomstige groei. BME is ondertussen al enkele jaren een gevestigde waarde op de Belgische markt en wij bedenken e-fulfilment oplossingen voor e-commerce, steeds op maat van de klant. DHL Express ondersteunt ons met haar logistieke expertise bij het aanbieden van express verzending aan onze klanten. Net zoals wij gelooft DHL Express in een internationale groei via cross-border e-commerce.

1+1 = 3

Kennis is een verzameling van ervaringen gedeeld door meerdere mensen. Zo is er bijvoorbeeld ook Flanders Investment & Trade. Zij delen hun kennis rond internationaliseren en zetten hun netwerk van internationale experten in. Je kan ze meenemen in je verhaal als een echte katalysator.

Benieuwd hoe wij jou kunnen ondersteunen? Neem gerust contact op!

Kom jij naar één van de volgende meet-ups? Hou DHL Express België in de gaten op Facebook en LinkedIn.

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Heb je vragen over een bestaande of niet-bestaande koppeling?
Ben je benieuwd naar de mogelijkheden om jouw systeem te koppelen aan ons WMS?

Graag eens afspreken?

Online, face to face, telefonisch, … Alles kan voor ons.

Waarmee kunnen we je helpen?