←   Terug naar de blog

We breiden onze dienstverlening uit op 4 manieren!

Team BME

De laatste maanden hebben we achter de schermen hard gewerkt om bepaalde extra diensten aan te kunnen bieden: integratie van marktplaatsen, consolidatieproces, verlaten cut-off en betere internationale transportprijzen.

Elke dag opnieuw zijn we samen met onze partners in de weer om onze dienstverlening te verbeteren en uit te breiden. Hierbij stellen we ons altijd de vraag of dit een meerwaarde betekent voor de dienstverlening van onze partners, en of ze hierdoor hun klanten beter kunnen bedienen.

1. De integratie van marktplaatsen

Enkele weken geleden vertelden we in een blogartikel dat we meer dan 20 Europese marktplaatsen geïntegreerd hebben. We willen dus zeker samen met onze partners bekijken welke marktplaatsen geschikt zijn om hun groei verder te realiseren. Het grote voordeel hiervan is dat je extra verkoopkanalen kan integreren zonder dat je je waarden moet veranderen en je logistieke proces moet bijsturen.

Dankzij deze integratie is het gebruik maken van marktplaatsen beperkt tot een onderzoek naar de juiste marktplaats, vermits je alle bestaande processen en waarden perfect kan behouden.

pakjesdienst

2. Het consolidatieproces

Sinds begin augustus bestaat er in ons magazijn ‘Het Consolidatieproces’. Dit betekent dat meerdere bestellingen met hetzelfde afleveradres kunnen geconsolideerd worden tot één zending. 

Een concreet voorbeeld: leerlingen bestellen hun schoolmateriaal online, maar willen dat dit geleverd wordt in de school. Wij centraliseren de orders van deze leerlingen per school en verwerken ze per leerling. Op deze manier bevat elke doos de specifieke bestelling en gegevens van de leerling.

Vervolgens gaan deze orders naar de consolidatiezone waar ze samengevoegd worden tot één zending. Concreet betekent dit dus vaak één pallet. Ten slotte wordt deze pallet uitgestuurd naar de school. Zij kunnen op een efficiënte manier deze dozen verdelen onder de leerlingen, aangezien elke doos de specificaties van de specifieke leerling bevat.

Concreet heeft het consolidatieproces dus enkele voordelen:

  • Je biedt extra comfort aan je klant. Hij ontvangt één zending, maar heeft snel een overzicht voor wie welk pakket bestemd is;
  • Jij of je klant bespaart op de transportkosten;
  • Je behoudt dankzij een track & trace toch een overzicht over alle zendingen.

consolidatieproces

3. Betere Cut-Off tijden

Het is eindelijk zover! Na twee jaar een cut-off van 16u te hebben gehanteerd, breiden we onze diensten uit voor onze partners die dat wensen.  

Vanaf nu heb je de mogelijkheid om elk order, besteld voor 19 uur, dezelfde dag nog te laten verwerken. Dit is echter nog niet mogelijk voor elke koerierdienst, maar wel al voor het grootste deel van Europa.

4. Verbetering van de internationale transportprijzen

Het verlaten van de cut-off voor veel Europese landen, brengt nog een extra bijkomend voordeel met zich mee. Zo hebben we dankzij een sterk partnership onze transportprijzen voor een groot aantal landen sterk kunnen verbeteren in functie van de landen en het gewicht van het pakket.

Het is dus zeker en vast de moeite om deze prijzen even op te vragen en te bekijken wat dit voor jouw business en orderprofiel kan betekenen. Hierdoor verlagen de transportkosten van jouw klant aanzienlijk en is de drempel om een order te plaatsen alweer lager.


Kortom, we hebben de afgelopen maanden zeker niet stilgezeten en goed geluisterd naar onze partners en hun wensen. De klanten van onze partners tevreden stellen is onze absolute ambitie!

Ben je reeds klant of wil je graag klant worden en meer weten over al deze diensten, contacteer ons.