Waarom heb ik een goede website nodig? Hier zijn 10 redenen

Zoals de meesten van jullie wel weten, heeft het hebben van een website een heleboel voordelen. Maar dan nog kom je af en toe nog een bedrijf tegen dat er geen heeft.

Het gaat dan meestal om kleinere bedrijven of eenmanszaken. Het is niet dat deze mensen er het nut niet van inzien, maar als je hen vraagt hoe dat komt, zeggen ze dat “het er om de een of andere reden nooit van kwam”.

Heb jij een bedrijf of organisatie – en nog geen website?

Dan is het net alsof je bedrijf niet bestaat. Mensen zoeken vandaag alles online op. En als je dan geen website online hebt staan, lijkt het anno 2016 onmogelijk om te overleven.

Hieronder vind je alvast 10 redenen waarom het hebben van een website voor je bedrijf gewoon goed is. 

1. Bereik meer mensen

Dit is één van de belangrijkste redenen om je website online te zetten. Mensen zoeken online naar wat je voor hen kan doen. Geen website? Dan vinden ze je niet. Heb je die wel? Dan kunnen ze snel en makkelijk contact met je opnemen.

Denk er dan ook aan de je op je pagina je telefoonnummer en/of mailadres goed zichtbaar toont. En dat je er ook een contactformulier opzet, waar ze hun gegevens kunnen achterlaten.

2. Je bent toegankelijker voor die potentiële klanten

Mensen willen meer te weten komen over de mensen of bedrijven van wie ze iets willen kopen. Of dat nu producten of diensten zijn, maakt niet uit.

Want als je mensen in levende lijve gaat ontmoeten, zoeken ze je op voorhand online op om meer over je te weten te komen. En als ze dat doen, komen ze best terecht op site die professionalisme uitstraalt.

3. Zet je imago en geloofwaardigheid kracht bij

Als mensen naar iets op zoek zijn, gaan ze meteen online. Ook hier weer heb je een kans op je imago, kunde en geloofwaardigheid tentoon te stellen. Doe dat op je website met case studies, testimonials en verhalen over hoe je al klanten hielp om resultaten te bereiken. Laat deze kans niet liggen, want anders belanden je prospects bij concurrenten die wél een website hebben.

4. Grijp je kans en maak een geweldige eerste indruk

Dit wist je al: Je hebt maar één kans om een positieve indruk achter te laten. En dat geldt natuurlijk ook voor je site. Telkens een klant je pagina bezoekt, moet die via daar overtuigd worden om voor jouw producten of diensten te kiezen. (En niet die van iemand anders.)  Investeer daarom in een kwaliteitsvolle website, gemaakt door experts. Dit is natuurlijk nog belangrijker als je puur online verkoopt.

5. Deel je expertise

Een website met een blog is een geweldige manier om informatie te delen over wat je weet. Dit geeft prospects de kans om over jou te leren — en vooral ook hoe je hen kan helpen. Daarnaast helpt een blog ook mee aan SEO, omdat het de zoekmachines helpt je website te vinden en weer te geven in de zoekresultaten, wat voor meer traffic naar je website zorgt.

6. Bespaar tijd

Tijd, iets wat een ondernemer altijd te kort komt. Maar het hebben van een website kan je zeer veel tijd besparen. Want informatie verschaffen aan je klanten kost altijd tijd. Of het nu via de telefoon, mail of face-to-face is.

Met een website kan je veel informatie over je bedrijf en product online plaatsen, die je klanten dag en nacht kunnen raadplegen. Ook kan je een sectie voorzien met veelgestelde vragen om klanten het nog makkelijker te maken.

7. Bespaar geld

Heb je al ooit eens via print, radio, tv of een ander medium geadverteerd? Dan weet je dat dat duur is. Kijk, je moet investeren in advertenties, maar dat kost al snel een aardige duit. Als je een website hebt, wordt je bedrijf promoten minder duur. Veel kanalen waarop je online kan gaan adverteren zijn soms zelfs gratis. (Denk Social Media.)

8. Verkoop meer

Voor je leads en klanten is het gewoon handiger als je een website hebt. Maak het hen gemakkelijk als ze iets van je willen kopen. De meeste mensen zullen sneller naar je website gaan kijken dan in hun auto te springen voor een ritje naar je fysieke winkel. Klanten vinden het vaak ook leuker om op hun gemak te kijken wat je hen te bieden hebt, dan dadelijk overrompeld te worden door een verkooppraatje.

9. Verkoop de klok rond, wereldwijd

De meeste handelszaken zijn lokaal (hopelijk) wel populair. Maar wat met potentiële klanten buiten je stad? Of misschien zelfs in een ander land?

Met een website bereik je mensen over de hele wereld. Zelfs wanneer je ligt te slapen, kunnen mensen te weten komen wat je voor hen kan doen. Want je hoeft de deuren van je website niet te sluiten. Klanten kunnen er op elk moment van de dag terecht om te kijken wat je voor hen kan doen. Zorg er gewoon voor dat er ook voldoende info over je producten en diensten op je website te vinden is.

10. Leer (het gedrag van) je klanten beter kennen

Het is belangrijk voor iedere ondernemer om te weten wie zijn klanten nu echt zijn. Een website kan dit perfect in kaart brengen. Dankzij tracking software, zoals Google Analytics, kan je een schat aan informatie ontdekken. Hiermee kan je aan de slag om beter in te spelen op de noden van huidige en potentiële klanten.

Daarnaast kan je klanten laten intekenen op nieuwsbrieven, om ze op de hoogte te houden van wat er speelt binnen je bedrijf.

Samengevat

Zoals je ziet, is het hebben van een website noodzakelijk voor iedere onderneming. Maar hoe dan ook, betekent het hebben van een website niet zomaar dat elke website goed is. Want laten we eerlijk zijn, sommige sites trekken gewoon helemaal nergens op.

Als ze niet verouderd of onoverzichtelijk zijn, dan hebben ze soms de “Gratis website door…” vermelding of laten ze allesbehalve een schitterende eerste indruk na. Dit kan je je anno 2016 écht niet meer veroorloven. Sterker nog, zo verlies je soms zelfs klanten.

Als je echt de vruchten wil plukken van een website voor je bedrijf, dan moet ze je online aanwezigheid op de juiste manier overbrengen. Ze moet niet alleen geloofwaardig zijn en laten zien welke resultaten je voor je klanten behaalt, maar er ook voor zorgen dat klanten makkelijk contact met je kunnen opnemen.

Daarbovenop moet ze geoptimaliseerd zijn voor de zoekmachines, zodat mensen ze effectief vinden wanneer ze online zoeken. En, daarbij moet het makkelijk zijn ook ook zelf je site te updaten, zonder dat je telkens een webdeveloper nodig hebt wanneer je iets wil veranderen.

Bij BME bouwen we professionele websites en webshops.

Bel +32 (0) 89 238 635 voor meer info.

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Heb je vragen over een bestaande of niet-bestaande koppeling?
Ben je benieuwd naar de mogelijkheden om jouw systeem te koppelen aan ons WMS?

Graag eens afspreken?

Online, face to face, telefonisch, … Alles kan voor ons.

Waarmee kunnen we je helpen?