Vlaamse scholen vinden hun weg naar BME Genk

Eind vorig jaar kwamen we voor het eerst in contact met het Vlaamse onderwijs. Leerkracht Jeroen Wouters van het Genkse Regina Mundi zocht toen een bedrijf in de e-commerce. En liefst eentje die alles onder één dak aanbood. Een plaats waar hij z’n leerlingen van het 7de jaar Business Support naast theorie vooral ook het reilen en zeilen in de praktijk kon laten zien.

Omdat we graag helpen en het per slot van rekening gaat om de werknemers van de toekomst, kroop Chris op een novemberochtend in de rol van tourgids “slash” leraar.

Dit was het begin van een vruchtbare wisselwerking tussen BME en de Vlaamse scholen. Want een paar maanden later helpen Glenn, Seyma en Emre regelmatig mee. Seyma doet dat elke dinsdag tot eind juni. Emre op donderdag en vrijdag. Ze studeren alletwee Logistics in Regina Mundi om zich voor te bereiden op een job als logistiek medewerker.

Terwijl zij vooral in het magazijn meewerken, steekt Glenn een handje toe op de bureau. Glenn is laatstejaarsstudent Project- en eventmanagement aan de UCLL Leuven. Hij doet tot 27 mei tien weken stage en helpt mee met de uitrol van verschillende nieuwe interne projecten. Daarnaast steekt hij ook een handje toe bij de administratie en vangt hij piekmomenten op.

Dit soort samenwerkingen is goed voor elke partij – dat is duidelijk. Voor scholen is praktijkfeedback interessant. Want ze krijgen een beter beeld van welke kennis er in de toekomst zeker moet opgenomen worden. Dat is ook zeker zo voor “all things e-commerce,” omdat het nog altijd gaat om een vrij recente sector.  En langs de andere kant zijn wij bezig met onze werknemers van de toekomst. Win-win.

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Heb je vragen over een bestaande of niet-bestaande koppeling?
Ben je benieuwd naar de mogelijkheden om jouw systeem te koppelen aan ons WMS?

Graag eens afspreken?

Online, face to face, telefonisch, … Alles kan voor ons.

Waarmee kunnen we je helpen?