←   Terug naar de blog

Samen met BeCommerce, FIT, Comeos en Katoen Natie spraken we in Praag over e-commerce in Vlaanderen

sprekers e-commerce vlaanderen

Op 14 mei organiseerde FIT Tsjechië samen met APEK een EU dag in Praag om mogelijke samenwerkingen rond e-commerce onder de aandacht te brengen. Het doel was om België en meer bepaald Vlaanderen als aantrekkelijke regio naar voor te schuiven voor Tsjechische ondernemers.

Sofie Geeroms – managing director BeCommerce

Na een korte introductie door de ambassadeur, gaf Sofie Geeroms van BeCommerce meer info over België als e-commerce regio. Inzichten over koopgedrag en ons potentieel als regio middenin de belangrijkste Europese e-commerce landen kwamen aan bod.

Sofie Geeroms managing director van BeCommerce

Caroline Levrau – deputy director inward investment FIT

Vervolgens was Caroline Levrau aan het woord. Enerzijds schetste ze een goed beeld van de ligging van Vlaanderen in de verdere uitrol van Europese activiteiten. Anderzijds benadrukte ze hoe FIT voor Tsjechische ondernemers een accelerator kan zijn in het ontdekken van onze regio en al haar mogelijkheden.

Caroline Levrau deputy director inward investment bij FIT

Anton Delbarre – chief economist Comeos

De laatste spreker voor de pauze was Anton Delbarre van Comeos. Comeos vertegenwoordigt de Belgische handel en diensten. Ze doen jaarlijks een zeer uitgebreid onderzoek naar trends in de e-commerce sector alsook naar het consumentengedrag. Deze studie onderstreept de bevindingen van BeCommerce en geeft bijkomende inzichten in het diepgewortelde gedrag van de consument en hoe de handel hiermee omgaat.

Anton Delbarre chief economist van Comeos

Koen Vanderweyden – finance manager BME

Na een welverdiende koffiepauze was het onze beurt. ‘E-commerce als een strategie!’, een kapstok die veel zegt! Met deze oneliner wilden we benadrukken dat e-commerce zoveel meer is dan een webshop. Het is een strategische keuze die antwoord kan bieden op de snel veranderende en digitaliserende omgeving waarin we ons bevinden.

koen vanderweyden finance manager bij bme

Lorens Hertoghs – head of business line e-commerce Katoen Natie

Als slotspreker kwam Lorens Hertoghs van Katoen Natie aan bod. Vanuit hun ervaringen als grote logistieke dienstverlener, kwam hij het belang van België in de verdere uitbouw van hun activiteiten toelichten. Interessant om te horen hoe de ligging een cruciale beslissingsfactor is in een klant zijn zoektocht naar een logistieke dienstverlener.

Lorens Hertoghs, head of business line e-commerce bij Katoen Natie

Kortom een inspirerende dag, waar we ook zelf veel van opgestoken hebben. Wil jij je ook graag laten inspireren op het vlak van e-commerce?