←   Terug naar de blog

Onze key takeaways van de Webwinkel Vakdagen in Utrecht

omslagfoto webwinkel vakdagen

Op 23 en 24 januari vond de 13de editie van de Webwinkel Vakdagen in Utrecht plaats. Een e-commerce beurs met speciale aandacht voor digitale transformatie. Voor ons het signaal om te gaan kijken wat er leeft bij onze Noorderburen.

Al snel kwamen we tot de vaststelling dat er in Nederland een sterke BtoC markt is. Van een open deur intrappen gesproken! Er is een breed aanbod van webshops, IT oplossingen alsook logistieke spelers die zich focussen op de BtoC markt.

BtoC oplossingen in een BtoB markt

Wel merkten we dat ze de vertaalslag van deze BtoC oplossingen naar een BtoB markt veel minder maken. Hoe kan een BtoB-speler deze ontwikkelingen vertalen naar zijn eigen strategie? Kan je deze principes toepassen in een omnichannel aanpak waarbij je je voorraad beheert ongeacht waar deze ligt? Het beantwoorden van deze vragen wordt hoe langer hoe meer cruciaal om succesvol te zijn.

bezoekers webwinkel vakdagen

De impact op je business model

E-commerce is een stroom van data die je slim verwerkt en niet zozeer een stroom van producten. Dat tweede is slechts een gevolg! De manier van digitaliseren, want dat is wat e-commerce is, kan een grote impact hebben op je business model. Succesvol digitaliseren betekent wel dat je dit doet met respect voor je strategie, je werking en je klant. Dan zal je merken dat e-commerce je veel meer voordelen biedt, dan puur het opzetten van een BtoC verkoopkanaal.

Dankzij een slimme digitalisering kan je je processen veel beter op elkaar afstemmen. Zo integreer je bijvoorbeeld al je saleskanalen in functie van de strategie van je bedrijf waardoor ze elkaar versterken. Zo word je veel performanter en relevanter in de ogen van je klant en kan je je logistieke flows optimaliseren. Gedaan met niet communicerende saleskanalen, gedaan met gescheiden voorraadbeheer in functie van elk saleskanaal en gedaan met trage BtoB logistieke dienstverlening!

pakketjes webwinkel vakdagen

Wij, als e-fulfilment dienstverlener, focussen sterk op de digitalisering bij onze klanten en onszelf. Zo slagen we erin om e-commerce processen op te zetten voor alle type markten. Ongeacht of deze BtoB, BtoC of een combinatie van beide zijn. Digitalisering geeft ons de mogelijkheid om een strategisch logistiek verlengstuk te zijn en onze werking af te stemmen op al je verkoopkanalen vanuit één voorraad.

Wil je hier meer over weten, contacteer ons zeker en vast.