←   Terug naar de blog

Magento webshops: Uiterst stabiel én klaar voor de groei van je bedrijf

Magento is een “open source platform.”

Maar wat betekent dat nu juist?

Dit wil zeggen dat iedereen de broncode gratis online kan bekijken, downloaden en gebruiken, vandaar de naam “open source.” Dit brengt een hele hoop voordelen met zich mee. Want omdat die code vrij beschikbaar is, ontwikkelden duizenden developers wereldwijd al honderden soorten plugins en extensies. Stuk voor stuk handige dingen die jouw webshop beter laten draaien en je administratie vergemakkelijken.

Denk hier bijvoorbeeld aan koppelingen met boekhoudpakketten, ERP-systemen, geavanceerde navigatiefilters en zoekfuncties, conversieverhogende betaalsystemen en een allegaartje van marketingtools. (We komen hier verder nog op terug.)

Het komt er dus op neer dat wij die dingen niet meer zelf moeten gaan ontwikkelen. En wat wij niet meer moeten doen, hoef jij ook niet te betalen. Dat is goed voor jouw budget. Maar tegelijkertijd verlies je helemaal niks wat betreft de kwaliteit, de functionaliteiten en de design-mogelijkheden.

Daarnaast is Magento één van de grootste en meest stabiele platformen op de markt. Er zitten al heel wat opties in een standaardpakket. Onze developers vertrekken altijd van een bestaande structuur die het best bij jouw project past. Van hieruit werken ze verder en passen ze alles aan tot dat jij volledig tevreden met het resultaat.

Een bijkomend voordeel is dat je makkelijk kan uitbreiden als je een tweede shop wil. Onze developers installeren dan simpelweg een nieuwe frontend op dezelfde backend.

De opties die je sowieso krijgt, zijn:

  • De “one step checkout“, die het afrekenen vereenvoudigt en ervoor zorgt dat je meer verkoopt. Want afrekenen is vaak het meest ingewikkelde stuk van het online winkelen. Veel shoppers laten hun winkelwagen vol en onbetaald achter. Sommigen zullen gemotiveerd genoeg zijn om hoe dan ook uit te zoeken hoe alles werkt. Maar langs de andere kant verlies je anderen aan de concurrent als je dit te ingewikkeld houdt. Een “one step checkout” maakt dit doodeenvoudig, wat onmiddellijk tot meer sales leidt.
  • Gelaagde navigatie geeft klanten een comfortabele en efficiënte manier waarop ze je webshopcatalogus kunnen doorzoeken. Je filtert makkelijk op productcategorie, prijsvork, kleur, merk of eender welk kenmerk je zelf kiest.
  • Gebruiksvriendelijke betaalmodule. Want hierzonder ben je natuurlijk helemaal niks. Betalen moet (1) snel, (2) veilig en (3) makkelijk zijn. Meer niet. Onduidelijke betaalmodules waar je klant een handleiding voor nodig heeft, doen geen van de drie. Hoe vlotter de afrekening gebeurt, hoe sneller en meer klanten effectief langs je kassa passeren. Wie wil dat niet? Zorg ervoor dat ze soepel kunnen betalen op elk apparaat. Wij werken samen met verschillende betaalproviders, de éne al wat duurder dan de andere. Het hangt er maar vanaf wat je zelf wil. Voor KMO’s bestaan er ook budgetvriendelijke maatoplossingen. Vraag ernaar als je meer info wil.