←   Terug naar de blog

Hoe Europa B2C E-commerce wil boosten

In het begin van het nieuwe millennium vaardigde de Europese Unie de E-commerce richtlijn uit. Die baande de weg voor efficiënte E-commerce over de grenzen van de Europese lidstaten heen.

Nu zijn we bijna twintig jaar verder. Een nieuwe Europese wetgeving staat in de steigers. E-commerce professionals zijn maar beter voorbereid op wat komen gaat! BME wijst je de weg samen met E-commerce advocaat Karel Janssens (kantoor & DE BANDT), die reeds sinds 2006 focust op de toepasselijke wetgeving.


E-commerce is toch bijna altijd internationaal?

Nu denkt u misschien: “Wetgeving voor grensoverschrijdende E-commerce? E-commerce is toch bijna altijd internationaal”? En gelijk heeft u. Maar net omdat E-commerce dikwijls de landsgrenzen overschrijdt, moeten heel wat juridische issues worden uitgeklaard. Neem nu een in België gevestigde online verkoper die zijn producten in Frankrijk verkoopt. Moet zijn webshop aan de Belgische wetgeving voldoen? Of aan de Franse? Of aan allebei?

“Dat is nu een typisch voorbeeld van een kwestie die door de E-commerce richtlijn uit 2000 werd geregeld”, vertelt E-commerce advocaat Karel Janssens ons. “De E-commerce richtlijn schepte een soort van ‘level playing field’ waardoor webshops doorheen Europa aan dezelfde basisvereisten moesten voldoen”.

Maar er bleven nog een aantal zaken die tot onduidelijkheid leidden. En dit bij zowel de webshop-uitbaters als bij de consumenten. Wat meer dan eens rechtszaken tot gevolg had. Daarenboven vindt de Europese Commissie dat er nog altijd obstakels zijn om te kunnen spreken van een échte, eengemaakte markt voor E-commerce binnen Europa. Dat zijn meteen de twee pijlers van de op til zijnde Europese wetgeving: minder onduidelijkheid, en minder obstakels voor een eengemaakte markt.


Minder onduidelijkheid

Tot nu toe zijn er binnen Europa nog aanzienlijke verschillen van land tot land inzake consumentencontracten. Consumenten die online aankopen hebben dus niet altijd een goed zicht op hun rechten. E-commerce ondernemers moeten daarnaast veel geld uitgeven aan juridisch advies om de verschillen te kennen tussen pakweg de Italiaanse en de Luxemburgse wetgeving.

Daar wil de Europese Commissie verandering in brengen door een uniforme regeling voor retourrecht voor gebrekkige producten. Dat zal vanaf nu gelden voor àlle gebreken, zelfs kleine. En overal krijgen consumenten nu het recht om twee jaar lang te klagen over gebreken in hun producten. Dat geldt zelfs voor tweedehands-goederen.


Minder obstakels voor een échte eengemaakte markt

Geo-blocking geblokkeerd! Webshops spelen nu nog handig in op de nationale landsgrenzen. Afhankelijk van waar je woont of van waar je inlogt, word je bijvoorbeeld naar een specifieke pagina of webshop gebracht waar specifieke prijzen of verkoopsvoorwaarden worden gehanteerd. “Geo-blocking” heet dit principe. En het liet E-merchants toe om naargelang het land de consument anders te benaderen.

Met de nieuwe regeling wordt het veel moeilijker voor een E-merchant om voor een leuke jeansbroek een klant uit bijvoorbeeld Duitsland een andere prijs aan te rekenen dan een klant uit Spanje. Specifiek wanneer je een multinationale operatie hebt en diezelfde jeansbroek in Spanje levert vanuit een Spaans magazijn, en in Duitsland vanuit een Duits magazijn, zal je een uniforme prijs moeten hanteren.

“Dat is een heel belangrijk aandachtspunt voor bedrijven die in het verleden hun prijs misschien aanpasten aan de koopkracht van de lokale bevolking”, weet Karel Janssens. “Dat wordt binnenkort dus minder evident”.

En daar stopt het niet. Ook automatisch afblokken van websites of automatisch her-routen naar een andere landingspagina zal niet meer kunnen. “Een typisch geval van een abstract wettelijk vereiste… met een belangrijke praktische impact”, zegt Daniel Ciccodemarco van BME. Want elke web developer die een webshop bouwt zal hier rekening mee moeten houden.

Verzendingen en retours worden goedkoper! Slecht nieuws voor pakjesdiensten, goed nieuws voor E-merchants en consumenten: de concurrentie tussen de pakjesdiensten zal worden aangewakkerd. Daarvoor heeft de Europese Commissie een heel pakket maatregelen klaar. Te veel om hier op te noemen.

Maar de filosofie is duidelijk: zowel op verzendingen als retours moet er neerwaartse prijsdruk komen. Hier kan een geavanceerde logistieke speler als BME helpen het verschil te maken. BME werkt immers met een hele reeks van pakjesleveranciers samen.

Door volumes te bundelen kunnen we onze klanten ongeëvenaarde tarieven aanbieden. En vooral: onze krachtige IT-oplossingen laten u toe om voor élke individuele aankoop beroep te doen op een andere pakjesdienst, in functie van factoren zoals de bestemming, aard van het product of levertijd. BME wordt dus uw “enabler” om optimaal en in “real time” te profiteren van de lagere verzendingstarieven!

VAT? TVA?  IVA?  MwSt? Als u een talenknobbel heeft dan weet u dat al deze afkortingen vertalingen zijn van BTW of “belasting op toegevoegde waarde”. Dat is een Europees geregelde belasting – die toch heel erg verschilt van land tot land. Met als gevolg dat E-commerce bedrijven een hele BTW-administratie en een leger aan consultants en accountants moeten financieren om overal wijs uit te geraken.

Hallo Karel Janssens? “Ook dit wordt wellicht anders. Alle E-merchants zullen toegang moeten krijgen tot een eenheidsloket of “one stop shop” bij hun eigen belastingsadministratie waar zij al hun Europese BTW-aangiftes kunnen bundelen. Volgens de Europese Commissie moet dit leiden tot een kostenbesparing voor de bedrijven van maar liefst 95%.

Verhandel je voor minder dan 10,000 EUR per jaar over de grenzen heen, dan kan je dit beschouwen als binnenlandse verkopen en betaal je enkel BTW in je eigen land. Dan moet je dat niet doen in het land waar je klanten zijn gelegen”.


En voor wanneer is dat allemaal?

Wat de Europese Commissie nu op tafel heeft liggen zijn voorstellen die nog door de hele administratieve molen moeten gaan van het Europese beslissingsproces. Vervolgens is er nog een bepaalde wetgeving die eerst moet worden “vertaald” of geïmplementeerd in de nationale wetgeving van alle EU-lidstaten.

Geen stress: u heeft nog even de tijd om uzelf voor te bereiden. Maar wacht niet te lang: de wijzigingen zijn ingrijpend en kunnen de manier waarop u uw business runt beïnvloeden.


Dus!

Blijf niet bij de pakken zitten. Grensoverschrijdende E-commerce wordt binnenkort nóg eenvoudiger. En ongetwijfeld zal de Europese consument uw superproduct maar al te graag online kopen. BME zal ervoor zorgen dat uw logistieke operaties geolied verlopen. En we kunnen u makkelijk doorverwijzen naar gespecialiseerde adviseurs voor alle juridische of fiscale vragen.