←   Terug naar de blog

Hoe de nieuwe CubiScan je kosten bespaart

Eén van de beste manieren om efficiënter te werken, is processen automatiseren. De kans op fouten verkleint en de magazijnmedewerkers worden ontlast terwijl de productiviteit verhoogt.

In het kader van onze investeringen in service, kwaliteit en klanttevredenheid, rolde BME vorige week de volgende investeringsschakel uit.

CubiScan zorgt voor verbeterd fulfilment

De CubiScan is een geïntegreerd weegsysteem dat ons meer controle geeft over BME’s fulfilmentcentrum. Het meet, weegt en scant alle producten die het magazijn binnenkomen.

Snel. Stelselmatig. En vooral correct.

Géén manuele invoer meer. En dus ook géén ruimte meer voor menselijke fouten en veronderstellingen.

Al die info wordt onmiddellijk digitaal doorgestuurd naar onze magazijnsoftware (WMS) — en is daar meteen zichtbaar. Onze klanten kunnen alles op elk moment raadplegen en hebben altijd de juiste productdata bij de hand.

Hoe werkt het?

  • Nieuwe producten worden aangeleverd
  • CS meet L x B x H
  • CS weegt het product
  • EAN wordt gescand en stuurt de producten naar het Warehouse Management System (de magazijnsoftware)
  • WMS bepaalt vervolgens de ideale stocklocatie
  • Dan pas gaan ze naar hun optimale locatie

Bijkomende voordelen

Naast het inscannen en digitaliseren van de stock, optimaliseert het geavanceerde systeem ook nog een aantal kostenposten. Denk bijvoorbeeld aan de optimale (1) magazijnlocatie en (2) verpakkingskeuze.

Optimale magazijnlocatie

Naast de volumes van de productverpakkingen, kent het WMS ook de dimensies van de stocklocaties. Aan de hand van voorraadwijzigingen kijkt het systeem of een bepaald product niet op een betere plaats gezet kan worden. In het volgende voorbeeld wordt duidelijk wat we juist bedoelen.

Stel dat…

…je actuele voorraad nog maar 30% van je gehuurde ruimte inneemt. Dan is het natuurlijk niet logisch dat je daar de volle pot voor betaalt.

Het WMS evalueert voortdurend – op de omloopsnelheid van de laatste 30 dagen – of je producten niet beter af zijn op een andere locatie. Is dat wél zo? Dan wordt er automatisch een opdracht gestuurd naar de polsterminals van onze magazijniers.

Bottom line:

Als klant betaal je enkel wat je écht verbruikt. En dat leidt in de meeste gevallen tot een kostenbesparing.

Verder zorgt de CubiScan er met de nieuwe magazijnsoftware ook nog voor de…

Optimale verpakkingskeuze

De juiste doos voor de juiste bestelling. That’s it.

Met zo weinig mogelijk lucht of lege ruimtes. Dat leidt tot een verminderd gebruik van verpakkingsmateriaal, waardoor die kost ook omlaag gaat. Bovendien worden er automatisch maxima ingesteld per koerierdienst, zodat er nooit nog een te zware doos ons magazijn verlaat.

 

Heb je vragen over bepaalde zaken binnen de e-commerce?

Een nieuw project in gedachten? Binnen food – of non-food?

Mail dan naar info@bme.be. Of bel: +32 474 938 439.

We helpen je.

Succes!

Team BME
www.bme.be