←   Terug naar de blog

Groei Belgische webwinkels door het dak

Vorige week verscheen er een artikel in De Tijd over de extreme groei die de Belgische webwinkels de eerste helft van dit jaar doormaakten. Het is intussen al lang duidelijk dat online winkelen aan populariteit wint en dat iedereen er stilaan mee vertrouwd geraakt. Dat is iets wat we ook terugzien in de stijgende volumes van onze eigen partners.

Bol.com spant de kroon. Ze groeiden in België 50 tot 60%, volgens Dick Boer, de CEO van Ahold Delhaize (de holding achter Bol.com). Maar ook uit de resultaten van andere Belgische webwinkels stelden niet teleur.

Twee weken terug raakte bekend dat Coolblue met 31% groeit in België. CEO Pieter Zwart zegt dat ze dat groeitempo zeker nog enkele jaren kunnen aanhouden. Want er zijn natuurlijk steeds meer mensen die online spullen kopen. En dat gedrag is onomkeerbaar.

Bij Schoenen Torfs zet de webshop binnenkort 10 miljoen euro om. Op dat vlak wordt die zo drie keer zo groot als de grootste offline winkel. Bij Torfs groeide de onlineverkoop de laatste maanden met zo’n 60 tot 70%.

Ook bij onze partners gaan de zaken goed. De meesten leggen consistente, tweecijferige groeicijfers voor. Een enkeling verdubbelt zelfs om de paar maanden.

E-commerce groeit omdat er steeds meer webwinkels zijn. We zien ook dat er steeds meer producenten of groothandelaars hun eigen winkels oprichten – om zo rechtstreeks naar de eindconsument te gaan.

Steeds meer mensen gaan in op het groeiende aanbod. En wie online goeie ervaringen heeft, blijft ook teruggaan. De vooruitzichten voor de Belgische e-commerce zien er rooskleurig uit. En dat is iets wat de komende jaren zeker nog zal aanhouden.