←   Terug naar de blog

Flexibel omgaan met vervaldata

vervaldata kalender

Laat ons met de deur in huis vallen: is het nog logisch dat je in je logistiek proces moet kiezen tussen FEFO (First Expired First Out) of LEFO (Last Expired Last Out)? Of zou je je keuze kunnen laten afhangen van je klant?

Stel je maar eens voor dat je rechtstreeks verkoopt aan de consument en voor bepaalde landen werkt met een groothandel. Dan is het perfect mogelijk dat je de consument bedient volgens het FEFO principe en je groothandel belevert volgens het LEFO principe (vermits deze laatste stock aanlegt voor meerdere maanden)!

Internationaal ondernemen

Meer en meer bedrijven zijn mondiaal actief. Ze benaderen bepaalde segmenten via verschillende kanalen in functie van de lokale klant en zijn behoeften. Zelfs wij Vlaamse bedrijven, traditioneel zo graag verankerd in onze Belgische klei, steken veel sneller de grenzen over. Waarom? Simpel, omdat het kan! Technologie, in de brede zin van het woord, heeft internationaal ondernemen veel toegankelijker gemaakt.

internationaal ondernemen

Automatisering

Het zal je dan ook niet verbazen dat de oplossing om vlot te kunnen switchen tussen FEFO en LEFO ligt in technologie en de manier waarop je systemen met elkaar laat praten. Op basis van duidelijke instellingen genereert het systeem automatisch de correcte keuze en wordt de klant beleverd volgens het afgesproken principe.

E-fulfilment staat voor een flexibele op maat gemaakte logistieke dienstverlening, waarbij de klant centraal staat. Ongeacht of dit nu BtoC of BtoB is. Nieuwe ontwikkelingen, die de noden van de markt beantwoorden, behoren dan ook tot onze kerntaken.

Benieuwd hoe deze ontwikkelingen jouw logistieke proces kunnen vereenvoudigen?