←   Terug naar de blog

E-fulfilment: de logistiek van de toekomst!

e-fulfilment logistiek van de toekomst

Afgelopen dinsdag organiseerden we samen met VIB, de Vereniging voor Inkoop en Bedrijfslogistiek, een ontbijtsessie rond e-fulfilment. Doel van deze sessie was om na te gaan welke mogelijkheden e-fulfilment biedt in een snel veranderende wereld.

We kunnen er niet om heen dat er een enorme verschuiving bezig is waarbij begrippen als B2C en B2B vervagen. Het gaat veeleer om de consument centraal zetten. Waarbij je je producten en dienstverlening moet afstemmen op de verwachting van je klant.

ontbijtsessie e-fulfilment bevib

De evolutie in stadsdistributie

Om deze stelling kracht bij te zetten kwam Marc Schepers, stichter van Citydepot en Smart Cities, vertellen over de evoluties in stadsdistributie. Het uitgangspunt hierbij is vaak de mobiliteitsproblematiek. Om hier een duurzame oplossing voor te vinden, moet je een meerwaarde bieden voor de winkels in de stad alsook voor de consument zelf. Het gaat dus veel verder dan tijdvakbelevering, groene wagens … Het gaat om het juist in kaart brengen van winkelstromen, consumentverwachtingen en openbare ruimte om vervolgens op een slimme en digitale manier je stromen aan te sturen.

marc schepers aan het woord

De digitalisering van goederenstromen

Een mooi voorbeeld van hoe de digitalisering van goederenstromen een positieve impact heeft op de werking, is Liège Airport. Bert Selis, Development Manager van Liège Airport, gaf ons inzicht in de sterke groei van de luchthaven en hoe belangrijk de digitalisering hierin is. Het zorgt ervoor dat de snelheid van verwerking toeneemt en hand in hand gaat met een verhoogde transparantie in het verwerken van goederen. Cruciale componenten die meerwaarde bieden in de ogen van de consument.

bert selis van liège airport

Kortom de klant staat centraal en om deze maximaal te bedienen, moeten we kijken naar nieuwe modellen en structuren. Dit is absoluut niet alleen een zaak van grote bedrijven, maar is mogelijk voor iedereen.

We kijken alvast uit naar de toekomst! Contacteer ons zeker en vast als je meer willen weten over hoe wij als e-fulfilment dienstverlener je logistiek ondersteunen!