←   Terug naar de blog

De voor- en nadelen van dropshipping

Bij dropshipping levert de producent rechtstreeks aan de consument. Het wordt door veel startende webwinkels gebruikt. Dropshipping kan een goede oplossing zijn voor logistieke uitdagingen van starters — maar ook voor gevestigde bedrijven. De webshop hoeft zijn producten niet in te kopen en zelf ook geen voorraad aan te houden.

Is dit de ideale oplossing?

Let op, want je houdt best ook rekening met de eventuele risico’s…

 

Wat is dropshipping?

Dropshipping is een logistieke oplossing waarbij een dropshipleverancier producten aanbiedt die je als “dropshipping webshop” kan verkopen.

Hoe werkt dat? Je plaatst de producten van je leverancier op je site en bepaalt vervolgens zelf de prijszetting. Naast de inkoopprijs en de verzendkosten betaal je bij de meeste dropshipleveranciers ook nog een klein bedrag voor hun service.

Bestelt iemand iets in  je shop? Dan bestel jij op jouw beurt de producten bij de dropshipleverancier. Die verstuurt de bestelling rechtstreeks naar jouw klant. De factuur, die komt bij jou aan.

Je kiest zelf hoe open je daarover bent naar je eindklant toe. In elk geval worden de producten afgeleverd in jouw naam, ookal heb je het product zelf niet in handen gehad.

Hieronder overlopen we even kort de voor- en nadelen die dropshipping met zich meebrengt.

 

De voordelen

Geen administratieve rompslomp

Géén voorraad bijhouden. Enkel bestellingen plaatsen bij je leverancier. Je moet alleen maar in de gaten houden of alles vlot en correct verloopt. Daardoor kan je veel tijd en geld besparen. Er is hier ook totaal geen rompslomp qua levering, verzending en verpakking. Dit kan zeker interessant zijn voor wie zware of grote producten verkoopt. Denk bijvoorbeeld aan grasmaaiers of meubels. Die worden best degelijk verpakt bij je eindklant geleverd door de producent, groothandel of fulfilment-partner — zonder tussenstop bij jou.

Je kan een groot assortiment aanbieden

Zonder erin te investeren. Dit is waarschijnlijk één van de grootste voordelen van dropshipping. En dat is vooral zo bij producten die veel variatie kennen.

Denk bijvoorbeeld aan t-shirts. Of kleding in het algemeen. Van één model heb je vaak meerdere kleuren, in maten die van XXS tot XXL gaan. Dan zit ja al snel aan 30 tot 40 verschillende stuks en heb je nog maar één model op stock. Het is dan (vooral als starter) aantrekkelijker om mee te liften op de draagkracht van een dropshipper.

Meer tijd voor focus

Je kan meer tijd in marketing en verkoop steken. Dat is dan vooral goed voor ondernemers die hier voldoening uit halen. Voor creatievelingen en productontwikkelaars is dropshipping natuurlijk minder interessant.

 

De nadelen

Geen exclusiviteit

Als je zelf een product ontwikkelt, heb je iets unieks en exclusiefs in handen. Ook wanneer je met bestaande producten aan de slag gaat, kan je door middel van labeling nog een volledig eigen merk eromheen creëren.  Bij dropshipping, echter, ligt dat anders. Want het kan goed zijn dat jouw dropshipleverancier diezelfde producten ook aan veel van je concurrenten verkoopt.

Aansprakelijkheid

De verkoper (naar de consument toe) draagt volgens de wet de verantwoordelijkheid voor het in goede staat aankomen van de orders. Dat spreekt voor zich, want de klant gaat een transactie aan met jou. Niet met de dropshipper. Het is voor je klant irrelevant dat jij een deel van je processen uitbesteedt. Net daarom is het van strategisch belang dat je met een betrouwbare dropshippingpartner in zee gaat. Zorg zeker voor een overeenkomst waarin eventuele schade onderweg en andere verantwoordelijkheden goed beschreven zijn.

Lagere marges

De marges bij dropshipping kunnen aanzienlijk lager liggen. Je leverancier kan ervoor kiezen je geen scherpe groothandelsprijs te geven – die je wél zou krijgen als je grote orders plaatst. Terwijl blijf je wél zelf instaan voor dingen als advertentiekosten, Google Adwords campagnes, social media marketing en het betalen van kosten voor je payment provider.

Klaar voor meer online omzet?
BME bouwt je digitaal verkoopskanaal

Heb je vragen over bepaalde zaken binnen de e-commerce?

Een nieuw project in gedachten? Binnen food – of non-food?

Mail dan naar info@bme.be. Of bel: +32 474 938 439.

We helpen je graag verder.

Succes!

Team BME
www.bme.be