←   Terug naar de blog

De impact van kwalitatieve content marketing!

bme top of mind

We roepen vaak dat digitaliseren de enige weg is naar flexibele groei waarbij je ook effectief meerwaarde biedt aan je klanten! Een cruciaal onderdeel in de merkbeleving en in je sales is marketing. Wijzelf zeggen vaak tegen onze klanten dat een sterke digitale content marketing aanpak een absolute meerwaarde is. Dat we dit echt menen, blijkt ook uit de klantencase die Yappa, ons digitaal bureau, over ons heeft geschreven!

Onze doelstelling was om ons merk sterk in de markt te zetten zowel ten aanzien van potentiële klanten als partners maar ook ten aanzien van de ganse sector en werknemers. Hierdoor ben je top of mind op het juiste moment en heb je ook een sterke invloed op je sales. Zeker omdat directe sales geen echte optie is, vermits het uitbesteden van je logistiek een strategische keuze is!

bme content

Het uitgangspunt om deze doelstellingen te halen was en is nog altijd dat dankzij kwalitatieve gediversifieerde content alle mogelijke stakeholders BME hoog in het vaandel dragen als e-fulfilment thought leader binnen onze sector.

De distributie van de content is minstens even belangrijk. Richt je hierbij op de juiste doelgroepen, gebruik de juiste online mediakanalen in functie van het type content en evalueer altijd opnieuw de impact van je content. Content marketing is immers een dynamisch proces.

social posts bme

Het resultaat van heel deze opzet mag gerust gezien worden:

  • Een sterke toename in de leestijd van onze content (gemiddeld 1 min 44 sec),
    waardoor de impact ervan groter is.
  • Een toename in de traffic op onze website alsook op al onze mediakanalen.
  • 80% van onze leads komen rechtstreeks of onrechtstreeks via onze contentmarketing aanpak.
  • Een duidelijke stijging in het aantal kwalitatieve leads, waardoor de conversiefactor vandaag op gem. 35% ligt.

Wijzelf zijn alvast zeer tevreden over de impact van onze content marketing. Wil je meer weten over onze case, lees gerust eens de klantencase van Yappa of contacteer ons.