←   Terug naar de blog

Brent Luyckx over 4Gold en hoe we samen naar hun doel werken

Brent Luyckx vertelt zijn verhaal

Onlangs werd 4Gold door Unizo uitgeroepen tot Antwerpse ‘Starter van het Jaar’. Een prachtige erkenning voor een jong bedrijf! We zijn dan ook zo fier als een gieter om mee te mogen werken aan hun verhaal. Dit lichten we graag verder toe samen met Brent Luyckx, voormalig profwielrenner en mede-oprichter van 4Gold.

BME: “Brent, vertel eens, wie is 4Gold en wat maakt jullie zo uniek?”

Brent: “Wij zijn een Belgische start-up die werd opgericht door wielerfenomeen Mathieu Van der Poel, professioneel motorcrosser Axel Roelants en mezelf. We hebben als doel om het beste in elke sporter naar boven te brengen door het raakvlak tussen wetenschap en sportvoeding te vergroten. Hierbij staat innovatie met respect voor mens en natuur centraal.

Enerzijds merkten we door onze achtergrond als topsporters dat de kwaliteit van voedingssupplementen vaak niet aan onze eisen voldeed. Als atleet betekenen kleine procentjes vaak het verschil tussen winst of verlies. Daarom brengen we met 4Gold wetenschappelijk onderbouwde producten op de markt. Anderzijds heb ik de wielersport vaarwel moeten zeggen door de ziekte van Crohn. Hierdoor is het voor ons zeer belangrijk dat onze producten maag- en darmvriendelijk zijn.

Tot slot werken we nauw samen met het WADA (Wereldantidopingagentschap). Dit betekent dat onze producten per batch gecontroleerd worden. Zo is elke atleet niet alleen zeker van een dopingvrij product, maar ook van een product zonder residu’s van zware metalen, pesticiden of antibiotica.”

4Gold pre workout

BME: “Onlangs werden jullie door Unizo Antwerpen benoemd tot start-up van het jaar, aan wat hebben jullie deze overwinning te danken?”

Brent: “Volgens mij hebben we de prijs vooral gewonnen door de combinatie van enkele factoren waar Unizo extra aandacht aan besteedt. Daarmee bedoel ik:

  • De focus op de Belgische productie en partners. Dit doen we vanuit een ecologisch principe, door bijvoorbeeld te werken met gerecycleerde potten en locale ingrediënten, maar ook omdat België zeer hoog staat aangeschreven op vlak van kwaliteit.
  • De innovatieve wetenschappelijke benadering binnen de nutrigenomica en nutrigenetica. Zo hebben we een paar weken geleden een tool gelanceerd die genetische verschillen kan analyseren om vervolgens een advies op maat te geven i.v.m. supplementen. Denk bijvoorbeeld aan suikerverwerking, eiwit (proteïnen), metabolisme, de werking en afbraak van stimulanten of aan de aanmaak van neurotransmitters die nodig zijn voor de spiercontractie.
  • Het business model waarvoor we kiezen. Dit is een direct model gericht op de consument. De consument betaalt voor kwaliteit en wat er effectief in een pot zit. De prijs wordt niet opgevoerd door een te lang distributiekanaal.”

4gold bidon

BME: “Hoe zien jullie de toekomst? En hoe willen jullie dit schalen?”

Brent: “Met 4Gold hebben we de kaart van de nutrigenomica en de nutrigenetica getrokken. We geloven er sterk in dat alles steeds individueler bekeken moet worden en willen zo elke sporter nog beter helpen bij het verwezenlijken van zijn of haar dromen. Als ultieme droom willen we graag de maatstaf worden als het op kwaliteitsvolle voedingssupplementen voor sporters aankomt.

Om dit te kunnen schalen stond vanaf het begin onze keuze vast om de samenwerking met jullie aan te gaan. Doordat jullie onze logistiek, van stockage tot verzending, volledig uit handen nemen, konden we zeer snel onze producten aanbieden in heel Europa en de VS.”

BME: “Kunnen jullie ondernemen vergelijken met een topsport?”

Brent: “Zeker en vast. Ik vind dat je verschillende zaken kan terugvinden in zowel (top)sport als ondernemen. Zo is er de discipline die je als topsporter nodig hebt. Als ondernemer moet je ook elke dag discipline hebben om je strategie uit te voeren. Bovendien combineer je dit als sporter met een zeer sterke focus op jouw doel. Iets wat in het ondernemerschap helemaal hetzelfde is. Dit zorgt ervoor dat je je focust op je droom, maar ook dat je tegenslagen verwerkt.”

4Gold sportsupplementen

Benieuwd hoe we jou kunnen helpen met het verwezenlijken van jouw droom?