←   Terug naar de blog

BME value #2: Inbound betrokkenheid

cedric bme

Eén van de 5 kernwaarden, waar BME op bouwt is betrokkenheid. Je zou het ook kunnen omschrijven als: oprecht geïnteresseerd zijn in een ander, passie tonen in al wat je doet en graag een schakel zijn in een groep om samen vooruit te gaan!

Voor Cedric betekent dit dat hij al 15 jaar aangesloten is bij een voetbalploeg, zonder 1 match gespeeld te hebben. Toch staat hij er elke week om mee sfeer te maken en bij te springen waar nodig. Met andere woorden een teamspeler in de pure betekenis van het woord!

werken bij bme

Bij BME speelt hij op inbound gelukkig wel iedere dag zijn match. Zo zorgt hij ervoor dat alle goederen met de nodige zorgen ontvangen en gesorteerd worden om ze vervolgens weg te zetten in het magazijn. Is er iets mis bij een aanlevering, dan zal hij er alles aan doen om het toch op te lossen. Cedric gaat zelfs verder:

“Ik praat met de klanten en probeer hen te begrijpen. Ik denk mee over een oplossing, die zowel voor de klant als voor BME goed uitkomt. Ik help mijn collega’s indien er ergens teveel werk is.”

Kortom Cedric vindt het uitvoeren van zijn taak onvoldoende. Hij wil meer! Hij wil betrokken zijn! Begrijpen waarom een klant bepaalde keuzes maakt, hoe een oplossing voor BME goed kan werken en vooral hoe je voor je collega’s een steun kan zijn.

Hebben we jou geïnspireerd?