←   Terug naar de blog

Business intelligence dashboard maakt logistieke data transparant

Business Intelligence platform pour la logistique

Uitspraken als ‘Meten is Weten’ en ‘Data is koning’, zijn maar enkele oneliners die het belang benadrukken van een correcte interpretatie van je data. Daarom ontwikkelden we Business Intelligence Dashboards op maat, die jouw logistieke data meteen transparant maken.

Enkel door de (logistieke) data van jouw onderneming correct te interpreteren, kan je ook efficiënt groeien en je doelstellingen bereiken. Het belang hiervan neemt toe in een omgeving die continu verandert en waarbij het business model van vandaag morgen alweer in vraag wordt gesteld! Natuurlijk is dat laatste met enige zin voor dramatiek.

Gepersonaliseerd business intelligence dashboard

De nood aan correcte data merkten we ook meer en meer bij onze partners. Voor ons het signaal om hiermee aan de slag te gaan! Ons geïntegreerd WMS vormt immers de perfecte basis om de ruime logistieke data te vertalen naar een helder gepersonaliseerd dashboard, dat als basis kan dienen om je bedrijf mee te sturen.

Business Intelligence Dashboard voor logistieke data

Na maanden ontwikkeling is het resultaat een koppeling tussen onze WMS en ‘Business Intelligence Software’. Hierdoor exporteren we vlot de data vanuit ons WMS naar een correct en gepersonaliseerd dashboard. Hierdoor krijg je makkelijk inzicht in je business en de mogelijke veranderingen ervan.

Omdat niet iedereen dezelfde nood aan detail nodig acht, hebben we twee gestandaardiseerde modules ontwikkeld. Deze geven elk een ander niveau van detail weer. Daarnaast is maatwerk natuurlijk een 3de optie indien je veel diepgaandere analyses wenst.

Logistieke data en business intelligence platform
Een visueel voorbeeldje van enkele cijfers in ons BI-dashboard

De grote voordelen van deze business intelligence dashboards zijn:

  • Je combineert meerdere databronnen, waardoor je je data verrijkt en dus een veel diepgaander inzicht krijgt in je data.
  • Alle dashboards bestaan uit heldere, eenvoudig interpreteerbare visualisaties.
  • Je kan jouw data periodiek updaten, zodat je beschikt over accurate gegevens op de voor jou belangrijke momenten.
  • De volledige tool is cloud based en mobiel en dus altijd en overal beschikbaar.

Logistiek monitoren

Met andere woorden, je monitort je totale logistieke activiteit in functie van alle mogelijke veranderingen in je verkoop. Hierdoor kan je beter inspelen op de veranderingen én kan je de impact op je rendabiliteit beheersen.

Wil je graag meer weten over de mogelijkheden van deze business intelligence modules, aarzel dan zeker niet om ons te contacteren!