←   Terug naar de blog

BME en RMDY willen logistieke productiviteit verhogen door nieuwste technologie

De productiviteit van magazijnmedewerkers verhogen. Dat was het uitgangspunt voor een nieuw, innovatief onderzoek rond handsfree orderpicken met de M300 smart glass van Vuzix Corporation. Kan augmented reality de productiviteit van magazijnmedewerkers verhogen? Is handsfree orderpicken realistisch met een AR smart glass? Die vragen leidden tot het onderzoek én een structureel partnership tussen ons als logistieke dienstverlener en expert in augmented en virtual reality RMDY.

Zoektocht naar efficiëntie leidt tot innovatie

Momenteel gebeurt orderpicken met een scanner. Maar wat als je die vervangt door een smart glass die geconnecteerd is met de database voor stockbeheer? Dan kunnen orderpickers handsfree de barcode van het product scannen. Is dat efficiënter dan de huidige manier van werken? Verhoogt het de productiviteit van magazijnmedewerkers? Of is de technologie nog te jong? Samen met RMDY sloegen we de handen in elkaar en startten we een onderzoek.

Opmerkelijke aanpak: logistiek verenigd met nieuwe technologie

Op de markt bestaan vandaag al enkele toepassingen met smart glasses, zelfs binnen de logistieke sector. Daniel Ciccodemarco, Managing Director BME, zegt daarover: “We merken echter dat die toepassingen nog te beperkt zijn. Innovatie is pas succesvol als ze een meerwaarde biedt voor het bedrijf, de werknemer en de klant. Daar streven we naar.” Bart Van Hecke, founding partner van RMDY, voegt daaraan toe dat hij gelooft in de opmerkelijke aanpak: het partnership tussen logistieke praktijkervaring en nieuwe technologie. Dankzij die combinatie wordt er rekening gehouden met alle facetten in een proces. Daardoor zullen ze, volgens hem, sneller een concrete toepassing vinden.

Top-notch logistieke dienstverlener BME

Wij zijn een logistieke dienstverlener, gespecialiseerd in e-fulfilment. Onze diensten zijn een strategisch, logistiek verlengstuk voor e-commerce spelers en bedrijven die actief zijn in een B2B-omgeving. Wij zijn vergevorderd op vlak van procesoptimalisatie, IT-integratie, automatisering en digitalisering. We streven ernaar top-notch te blijven in de sector. Daarom zetten we in op nieuwe technologie, zoals AR.

RMDY, veel meer dan een AR- en VR-expert

AR inzetten als creatieve businessoplossingen, zoals voor BME, is slechts een klein onderdeel van het RMDY-aanbod. Het bedrijf biedt digitale totaaloplossingen op maat aan. Of het nu gaat over een nieuwe website, een UX-strategie, een mobiele applicatie, contentstrategie, copywriting, design of een augmented of virtual reality toepassing. RMDY pakt projecten stevig vast en maakt zo de digitale ambities van hun klanten waar.

Twee veelzijdige partijen die een bijzonder partnership aangaan. Nu is het spannend afwachten naar het resultaat. Niet alleen van dit onderzoek, maar ook van twee andere projecten. Wordt vervolgd…

Heeft u vragen of wil u meer informatie over onze werking?