←   Terug naar de blog

B4B is geboren. Bye Bye B2B!

Van Business To Business (B2B) naar Business For Business (B4B). Het lijkt een kleine typfout te zijn, maar de impact ervan is immens. Moderne bedrijven creëren meerwaarde voor andere bedrijven. Het is niet langer een droge transactie. Bij B2B is de ene verkoper en de andere koper. Die tijden zijn voorbij!

Wat is B2B?

B2B gaat over transacties tussen bedrijven, en dus niet consumenten. Het woord ‘to’ drukt een richting uit, van – naar. De richting is letterlijk van links naar rechts, ——>. Vaak ging dit hand in hand met top down controle, gecentraliseerde structuren en routines.

Wat is het nieuwe B4B?

‘For’ staat voor ‘passend bij de noden van’ of ‘met het doel om’. Business For Business bedrijven zijn opgericht VOOR andere bedrijven. Bovendien maken deze moderne bedrijven gebruik van nieuwe manieren om meerwaarde te creëren: netwerken, community en samenwerking is veel belangrijker voor hen.

B4B gaat over het nadenken over je klant. De klant komt centraal te staan in je denken en doen. Je businessmodel draait rond die klanten en niet andersom.

Kopie van Ben jij een Business For Business-

Is BME een Business For Business?

Zeer zeker, om maar een idee te geven. BME begon een vijftal jaar geleden met het maken van webshops om erna met de vraag van onze klanten mee te groeien naar een fulfilment oplossing. We zagen dat dit nog niet alle zorgen wegnam bij onze klanten. Tijd dus om ons businessmodel opnieuw te laten mee evolueren!

In ons nieuw model kunnen we vanuit een centraal magazijn meerdere verkoopkanalen bedienen, zowel eindconsumenten als bedrijven. Zo kunnen onze klanten hun stock efficiënt managen en flexibel inspelen op de vraag van hun klanten. Daar ligt de échte meerwaarde voor hen. Ze moeten niet langer in grote hoeveelheden aankopen om alle verschillende kanalen met (te) veel stock te voorzien. Naast webshops doen we nu dus ook digital supply chain en ontwikkelden we oplossingen voor omnichannel belev(er)ing.

DSC_5274

Dus!

Een tip! Hou de vinger aan de pols. De pols van je klant. Wat zijn zijn of haar verlangens? Hun noden? Daar moet je mee bezig zijn. Alleen op die manier evolueer je mee met de klant en zorg je ervoor dat jouw bedrijf én jouw klanten het beste uit elkaar halen.