←   Terug naar de blog

Artikel HBVL: Jong Limburgs bedrijf BME slaat vleugels uit

GENK – In amper twee jaar naar vijftien werknemers. Dat is de weg die het Genkse BME van drie jonge Limburgers tot nog toe kan voorleggen. Met dank aan LRM dat een Klimoplening toekende. Hun grote troef: ze verzorgen de e-commerce van uw bedrijf van de webshop tot de levering van de pakjes tot bij de klant. Van A tot Z.

Het verhaal begint in 2009 met Chris Pietermans (34) en Daniel Ciccodemarco (39), beiden uit Tongeren. Daniel draaide al een tijd mee in de onlinewereld en verdiende zijn strepen bij Ceva Logistics in Tongeren. Chris was procesmanager bij een groot ITbedrijf. Met BME gaan ze in eerste instantie vooral websites bouwen.

Gaandeweg, en vooral op café, zien ze grotere mogelijkheden. “We stelden vast dat heel wat startende bedrijven, kmo’s en organisaties worstelen met het realiseren van hun e-commerceplannen. Met BME – Belgian Minds in E-commerce – willen wij hen alle zorgen op dat vlak uit handen nemen”, zegt Daniel Ciccodemarco.

“Wij zorgen voor de webshop, de server, de grafische diensten, de vertaling, de logistiek, het voorraadbeheer, de betalingsdienst en zelfs de Google-advertenties. Onze klanten hoeven zich daar niet langer om te bekommeren.”

Greenpeace

Ze testen hun idee uit in Geel, waar ze over een klein magazijn beschikken. Greenpeace, dat zijn merchandisespullen via BME aan de man/vrouw laat brengen, was één van de eerste klanten. “Zo wisten we ervaring op te bouwen.”

Vanaf dan gaat het snel. Koen Vanderweyden (32) uit Jeuk (voorheen actief bij BNPP Fortis en als CEO/CFO van het productiehuis Hotel Hungaria) en Christoph De Preter (voormalig advocaat en momenteel commercieel directeur bij het Leuvense softwarehuis Luciad) vervoegen het stichtersduo als vennoten. Vanderweyden trekt zich bij BME het financiële aan.

Bij LRM weten ze een Klimoplening van 225.000 euro los te weken. Voldoende om ook de bank met extra kredieten over de brug te krijgen. Met de hulp van Locate in Limburg kunnen ze een fors groter magazijn op de kop te tikken: het 5.500 m2 grote gebouw van het voormalige Vortex in Genk.

Markt bezetten

BME telt nu al 15 medewerkers. “Neen, we draaien nog geen winst. We willen met ons innovatief concept de markt snel bezetten. Dit jaar halen we een omzet van 1 miljoen euro. Het is onze ambitie om volgend jaar al 2 tot 3 miljoen euro omzet te halen”, zegt Vanderweyden. “We blijven investeren in mensen, ruimte en efficiëntere processen. Ja, het zou kunnen dat we tegen het einde van dit jaar weer extra kapitaal zullen nodig hebben.”

Behalve Greenpeace, zijn tegenwoordig ook Sanoma, Spa en Bicky Burger klant bij BME. Daarnaast nog tal van kmo’s die vaak in niches actief zijn. Via BME worden ondertussen ook dadels vanuit Saoedi-Arabië, Iran en Tunesië verdeeld over heel Europa, vooral in Frankrijk en Italië. “We zijn erin geslaagd om in korte tijd een goede reputatie op te bouwen”, zegt Chris Pietermans. “Maar onze integrale aanpak van e-commerce is toch onze grootste troef.”

Bron: HBVL Krant, 28 juni 2016, blz. 12 – Door Dominiek CLAES