België: toplocatie voor logistiek!

In voorgaande artikels gingen we reeds dieper in op de belangrijkste beslissingsfactoren die je keuze bepalen in het uitbesteden van jouw logistiek. Deze artikels focusten voornamelijk op je eigen processen en de noden in je werking. We hebben hier bewust minder aandacht besteed aan het belang van een goede locatie. Het is immers evident dat wanneer je internationaal onderneemt, je ligging enorm veel invloed heeft op:

  • De snelheid waarmee je je geproduceerde/bestelde goederen ontvangt
  • De snelheid waarmee je orders tot bij je klant krijgt
  • De kostprijs van je transport
  • De taal waarin je verder geholpen wordt 

Kortom, de keuze van een juiste locatie draagt absoluut bij aan de toegevoegde waarde die je je klant kan bieden!

logistiek transport

Laat het nu zo zijn dat België vanuit een Europees en zelfs mondiaal perspectief een echte top regio is. Het is niet voor niets dat sinds de middeleeuwen verschillende landen ons al probeerden in te wijden.

Zelfs studies van Cushman & Wakefield uit 2004 noemen België, en zelfs meer bepaald Limburg, een uitgelezen locatie vanwaar je makkelijk je Europese distributie kan regelen.

Onze troeven zijn dan ook:

  • Centrale ligging in Europa en de wereld 
  • Logistiek zit in ons DNA 
  • Een zeer sterke ontsluiting via spoor, weg, water en lucht. 
  • Vooral meer en meer een cultuur van innovatie.

Dit laatste punt van innovatie verdient absoluut veel meer aandacht. We zullen hier dan ook in een volgend artikel uitvoerig bij stilstaan. Innovatie is de belangrijkste dynamiek, die ervoor zorgt dat je steeds weer het juiste antwoord vindt op de vraag van je klant. In Limburg alleen al zijn er verschillende campussen gesteund door de provincie en LRM, die deze innovatie stimuleren in verschillende sectoren.

Wil je dus meer weten over de voordelen van BME en onze locatie? Aarzel dan zeker niet om ons te contacteren, wij denken graag mee.

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Heb je vragen over een bestaande of niet-bestaande koppeling?
Ben je benieuwd naar de mogelijkheden om jouw systeem te koppelen aan ons WMS?

Graag eens afspreken?

Online, face to face, telefonisch, … Alles kan voor ons.

Waarmee kunnen we je helpen?