België sterkste stijger in lijst veelbelovende e-commercelanden

België is al even bezig aan een inhaalbeweging in de e-commerce. Ons land hinkte achterop, maar zit nu volop in de groeispurt.

België springt over Nederland

In “The 2015 Global Retail E-Commerce Index” van A.T. Kearney – een ranglijst die het groeipotentieel van 30 e-commerce-landen weergeeft – springt België over Nederland.

Beide landen stegen gelukkig wél. En dat kunnen we alleen maar toejuichen. Nederland eindigt op de 13de plaats. België staat op 9 én is de snelste stijger in de top 30.

25% groei per jaar. Tot 2020.

De Kearney-analisten schrijven België voor 2015 een groeipotentieel toe van 48,3% – en zeggen dat onze markt rijp is voor de boost; moderne infrastructuur in combinatie met consumenten die massaal online gaan in een competitief landschap.

Meer dan 60% van de Belgen koopt online. En hoewel we soms het gevoel hebben dat we altijd in de file staan, geeft het consultingbureau ons land een hoge rating voor transport en infrastructuur.

A.T. Kearney verwacht dan ook een sterke groei – van wel 25% per jaar – tot 2020. Voornamelijk gedreven door food, textiel en electronica.

Laatbloeier

Omdat veel Belgische retailers relatief laat begonnen met e-commerce, shoppen veel Belgen ondertussen op buitenlandse websites. Het Nederlandse bol.com en de Franse Amazon-website doen het vooral goed.

Maar Belgische aanbieders halen hun achterstand snel in. A.T. Kearney heeft het bijvoorbeeld over supermarkt Colruyt met hun Collect&Go dienst. En Delhaize zag zijn online verkoop met 48 procent stijgen en investeerde fors in e-commerce.

Ook Vanden Borre wordt vernoemd in het rapport, en scoort vooral goed met hun multichannel aanpak. (verkoop via een combinatie van verschillende kanalen, bijvoorbeeld offline, online & mobile).

Tenslotte hebben ze het nog over de interessante investeringen in een land dat logistiek al sterk staat. In 2012 nam UPS het Belgische logistieke bedrijf Kiala over – bekend van hun meer dan 900 ophaalpunten waar online shoppers hun pakjes kunnen oppikken.

BME investeert in groeisegment Food met koel- en vriescellen

Ook wij merken dat er muziek in de e-commerce zit.

Het aantal aanvragen voor websites, webshops en logistiek fulfilment zit in de lift. De groeispurt die A.T. Kearney gedreven ziet door o.a. food, voelen we hier ook uit de reacties van onze partners en contacten.

Omdat we onze klanten de beste kwaliteit en service willen bieden, investeren we in nieuwe koel- en vriescellen.

Waarom?

Om je een extra dienst te geven die je nergens anders vindt. Waarmee je meer omzet kan halen uit online verkoop. Niet alleen de stockage van je producten – maar ook veilig, gekoeld transport naar je eindklant toe.

Heb je hier vragen over?

Of wil je uitbreiden binnen food – of non-food?

Mail dan naar info@bme.be. Of bel: +32 474 938 439.

We helpen je graag verder.

Succes!

Team BME

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Heb je vragen over een bestaande of niet-bestaande koppeling?
Ben je benieuwd naar de mogelijkheden om jouw systeem te koppelen aan ons WMS?

Graag eens afspreken?

Online, face to face, telefonisch, … Alles kan voor ons.

Waarmee kunnen we je helpen?