Limburgse e-commercespecialist BME versnelt groei en haalt half miljoen euro op

Om haar snelle groei te ondersteunen, sluit BME – een totaalaanbieder van e-commercediensten – in mei 2016 een tweede financieringsronde af waarmee het bedrijf 300.000 euro extra ophaalt. Vorig jaar kwam er al een kapitaalinjectie van 225.000 euro, in combinatie met een KlimOp-Lening van 125.000 euro via de Limburgse investeringsmaatschappij LRM.

In deze tweede investeringsronde versterken de bestaande aandeelhouders hun structuur met 100.000 euro. Ook de Limburgse investeringsmaatschappij LRM voorziet 100.000 euro extra met een nieuwe KlimOp-lening. Dit alles wordt mee ondersteund door KBC Bank, die op haar beurt ook 100.000 euro extra werkingsmiddelen ter beschikking stelt.

Exponentiële groei

Het Genkse bedrijf begeleidt e-ondernemers over het volledige traject; van website- en webshopontwikkeling tot logistieke outsourcing. Het toenemende succes van BME bewijst dat e-commerce in België absoluut zijn bestaansreden heeft en is gestoeld op drie belangrijke waarden: (1) een hoge dienstverleningsgraad, (2) doorgedreven procesoptimalisatie en (3) continu investeren in Research & Development (“R&D”). Cruciaal in dat verhaal is dat BME steeds op zoek gaat naar innovatie om zo een uniek aanbod op de markt te kunnen brengen.

Chris Pietermans, medeoprichter van BME: “Uiteraard zijn er in België een aantal obstakels voor e-commercebedrijven. Toch realiseren we met BME jaarlijks meer dan een verdubbeling van ons zakencijfer. En naar alle waarschijnlijkheid versturen we dit jaar meer dan 4 keer zoveel pakjes als in 2015.” Het Genkse bedrijf zet strategisch middelen in om een exponentiële groei aan te kunnen, zonder dat de dienstverlening eronder lijdt. “Daarom sluiten we bijkomende kapitaalversterkingen niet uit. We willen onze ambities waarmaken en een sterke speler blijven in deze markt.”

Innovatie en optimalisatie

Oprichter en medezaakvoerder Daniel Ciccodemarco legt uit waarom R&D zo belangrijk is. “Onze klanten zijn grote en middelgrote bedrijven die één of meerdere webshops uitbaten. Wij verzorgen de volledige outsourcing van hun logistieke operaties naar ons platform. Concreet gaat het bijvoorbeeld over de inslag en opslag van goederen, het klaarmaken en verzenden van bestellingen, beheren van retours, en een vergevorderde IT-integratie met de webshop van de klant. Automatisering is daarbij van groot belang.”

“Maar automatisering staat bij ons niet gelijk aan standaardisering”, vervolgt Ciccodemarco. “Elk e-commerceproject van onze klanten is specifiek en dat vraagt om flexibel maatwerk. De nieuwe warehousingtechnologie waar we nu in investeren is uniek en laat ons toe om alle specifieke klantenvoorkeuren centraal te beheren. Zo kunnen we nog beter focussen op dienstverlening.”

Werkgelegendheid Made in Belgium

“BME heeft werkgelegenheid en innovatie naar de Genkse regio gebracht”, vervolgt Pietermans. ”Op één jaar tijd zijn we van twee naar veertien medewerkers gegroeid. We verwachten dat het aantal medewerkers de komende vijf jaar nog sterk zal toenemen.”

Daarbij is een doorgedreven samenwerking met de VDAB essentieel, zowel op het gebied van opleidingen als aanwervingen. Ook de Stad Genk is een accelerator in het BME-verhaal. De regelgeving rond aanwervingsboni en de korting op de onroerende voorheffing zijn belangrijke troeven om duurzaam werk te creëren in een periode waarin het bedrijf in volle expansie is.

De stad Genk is dus een ondernemende stad en denkt mee met haar ondernemers. Het stadsbestuur wil nieuwe bedrijven zo goed mogelijk begeleiden, samen met haar partners LRM, Locate in Limburg, Agentschap Ondernemen en FIT.

Wim Dries, de Genkse burgemeester: “Onze ondersteunende maatregelen dragen bij tot een aantrekkelijk ondernemersklimaat en bieden vaak die ene extra ruggesteun.  Het bedrijf BME combineert twee Genkse troeven: het geloof in toekomstgerichte economische ontwikkelingen zoals e-commerce, en de verdere uitbouw van Genk als logistieke poort. We zijn dan ook enorm tevreden met een jong groeibedrijf als BME in de Genkse regio.”

Ook Jo De Cock, de directeur van VDAB Limburg, ziet een mooie toekomst voor het jonge bedrijf: “We zijn vrij snel aan de slag gegaan om deze jonge ondernemers te ondersteunen in hun zoektocht naar geschikt personeel. VDAB kon haar sterke kanten ten volle benutten bij BME. Enerzijds een antwoord bieden op hun specifieke noden. En anderzijds competenties van nieuwe medewerkers versterken via diverse opleidingsformules op de werkvloer. Een geslaagde uitdaging!”

Voor meer info en interviewaanvragen
Bart Penders
Marketing Manager BME
bart@bme.be // +32 473 69 49 70


Over BME

BME fungeert als ‘one stop shop’ outsourcing platform voor bedrijven die een e-commerceactiviteit willen opzetten of verder willen professionaliseren. Op haar hoofdzetel in Genk heeft BME zowel een IT-departement dat de integratie van webshops en warehousingtechnologie verzekert, als een logistieke afdeling die inslag, opslag en transport van e-commerceorders verzorgt vanuit eigen magazijnen. Organisaties en bedrijven zoals Sanoma, Greenpeace, PharmaMore en Baobab hebben hun weg naar BME al gevonden.

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Heb je vragen over een bestaande of niet-bestaande koppeling?
Ben je benieuwd naar de mogelijkheden om jouw systeem te koppelen aan ons WMS?

Graag eens afspreken?

Online, face to face, telefonisch, … Alles kan voor ons.

Waarmee kunnen we je helpen?